Răufăcători din Constanța, pe "lista neagră" a Poliției! Sunt dați în urmărire în toată lumea!

3100

Articole de la același autor

În prezent, 21 de infractori născuți sau domiciliați în Constanța sunt dați în urmărire națională și internațională. Unii dintre ei par să-și fi găsit ascunzători bune, căci sunt căutați de mai bine de zece ani. Faptele de care sunt acuzați urmăriții de pe „lista neagră” a Poliției Române sunt dintre cele mai diverse, de la conducere fără drept până la infracțiuni economice sau trafic de persoane.



Traficanți de persoane, escroci și hoți se regăsesc pe lista cu infractori dați în urmărire generală și internațională, întocmită la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române. În prezent, pe „lista neagră” întocmită de polițiști se află 21 de persoane care s-au născut sau domiciliază în județul Constanța. Se impune precizat că numărul urmăriților este în scădere față de anii trecuți, căci o parte dintre ei au fost găsiți între timp.



Căutați de Poliție de peste un deceniu


„Veterani” pe lista de urmăriți sunt constănțeanul Aurel Mariean Bădilă și italianul Pierangelo Carli. Primul, în vârstă de 54 de ani, este născut în Cernavodă și locuia în Brașov în momentul comiterii infracțiunilor de clonare de carduri, pentru care este și dat în urmărire. El este căutat de aproximativ 12 ani și la un moment dat se zvonea că se afla în Panama. Pierangelo Carli, în vârstă de 76 de ani, este căutat pentru fapte comise în Constanța, la începutul anilor 2000. Potrivit anchetatorilor, în calitate de administrator al unei firme, italianul a încheiat contracte de vânzare-cumpărare pentru pesticide, reușind să-și păcălească colaboratorii ani de zile, fiind acuzat de înșelăciune.



Goleau bancomate din SUA și trimiteau valuta în țară


La lista celor căutați este și Cătălin Alexa, de 46 de ani. Pe 18 martie 2021, Tribunalul Brașov a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru infracțiuni informatice și spălare de bani. Potrivit anchetatorilor, acesta conducea o afacere ilegală alături de tatăl lui, Constantin Alexa: se ocupau de falsificare de carduri și folosirea lor pe teritoriul SUA. Valuta era ulterior adusă în România, în colete, pe numele unor intermediari. Numai în 2019, prin această rețea ar fi fost aduse în țară peste 15 colete, în care se aflau peste 145.000 de dolari. Potrivit unor surse, bărbatul s-ar afla în prezent în custodia organelor de anchetă din SUA, unde este acuzat de fapte similare.

Laurențiu Samu, de 40 de ani, este căutat pentru comiterea unor furturi pe teritoriul Spaniei. Născut în Topraisar, de unde s-a mutat în Prahova, bărbatul face subiectul unui mandat european de arestare emis de autoritățile spaniole. „Coleg” pe lista urmăriților îi este și Cristinel Constantin, de 51 de ani. Originar din Ostrov, domiciliat ulterior în Călărași, constănțeanul a fost condamnat la nouă luni de închisoare pentru distrugere, violență în familie și nerespectarea ordinului de protecție. Dar se sustrage executării pedepsei, fiind de negăsit.

Evazionist aflat în vizorul DNA Constanța, căutat în prezent în toată lumea

Autoritățile nu au dat nici de urma lui Ildan Ibram, de 40 de ani, din Medgidia, acuzat de evaziune fiscală. Potrivit polițiștilor, bărbatul se afla în sectorul 3 din București în momentul comiterii faptelor, iar Tribunalul Constanța l-a condamnat în 2020 la șapte ani de închisoare. De atunci însă nu a mai fost depistat, bănuindu-se că s-ar afla în Germania. Dosarul în care a fost anchetat Ildan Ibram s-a aflat în atenția procurorilor Direcției Naționale Anticorupție, care au arătat că bărbatul, în calitate de administrator al unei firme, ar fi comis faptele de complicitate la evaziune fiscală și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. „În perioada iunie – octombrie 2010, inculpații Ibram Ildan și P.C.M., în calitate de administratori ai SC «I.G.» SRL Constanța, nu au înregistrat în evidențele contabile ale acestei societăți venituri totale în cuantum de 260.214 lei, realizate ca urmare a livrării unor utilaje agricole către două firme, cauzând în această modalitate bugetului general consolidat al statului un prejudiciu în cuantum total de 83.940 lei. În aceeași perioadă, cei doi inculpați l-au ajutat pe inculpatul Z.I., reprezentant al unei societăți comerciale, să înregistreze în evidențele contabile ale firmei sale cheltuieli nereale în cuantum total de 36.057.331,8 lei, reprezentând contravaloarea unui număr total de peste 100 de facturi fiscale, emise de către SC «I.G.» SRL Constanța în perioada de referință, prin care se atesta efectuarea unor operațiuni comerciale fictive, respectiv livrări de cereale, contribuind în această modalitate la prejudicierea bugetului general consolidat al statului cu suma totală de 11.594.661,09 lei”, se arată în comunicatul DNA emis la momentul anchetei.

Pe „lista neagră” pentru conducere fără permis

Un alt bărbat născut în Constanța, Petre Mihalache, în vârstă de 37 de ani, se află pe lista celor mai dubioși infractori. „În data de 22 iunie 2020, Judecătoria Cluj Napoca a emis mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea față de condamnatul Mihalache Petre, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere pentru nicio categorie. În sarcina condamnatului s-a reținut faptul că în data de 10 iulie 2016 a condus un autoturism marca Citroen pe o stradă din municipiul Cluj Napoca. Semnalmente: 1,70 metri înălțime, 60 kilograme, ochi albaștri, păr de culoare șaten”, au arătat polițiștii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0266 secunde