Guvernul Ciucă va creşte sumele alocate anumitor elevi

333
Guvernul Ciucă va creşte sumele alocate anumitor elevi - fondguvernelevi-1663176283.jpg
Guvernul va aproba creşterea sumelor alocate elevilor care au obţinut premii la concursurile internaţionale, a declarat prim-ministrul Nicolae Ciucă.

„Vom adopta decizii legate de ceea ce înseamnă creşterea sumelor pe care Guvernul le alocă pentru recunoaşterea şi recompensarea performanţei, în acest sens reuşind să ajungem la un cuantum de până la 20.000 de lei pentru premiile internaţionale obţinute de către elevii români care participă la aceste concursuri” , a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul s-a referit, în context, la transportul şcolar al elevilor din mediul rural, îndeosebi al celor proveniţi din familii cu probleme financiare.

„La nivelul Guvernului şi în discuţiile avute în particular cu domnul ministru am solicitat ca prin măsurile pe care le luăm să asigurăm fiecărui elev, fiecărui copil din ţara noastră dreptul la educaţie şi să facilităm, prin măsurile pe care le luăm la nivel central, împreună cu autorităţile locale, subiect pe care l-am discutat şi în întâlnirile pe care le-am avut cu mediul asociativ al autorităţilor locale, să facem în aşa fel încât să ne coordonăm efortul pentru ca să asigurăm copiilor din România accesul şi, desigur, dreptul la educaţie”, a declarat Nicolae Ciucă.

În completare, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a detaliat cu privire la valoarea premiilor elevilor medaliaţi la olimpiadele internaţionale.

"Este vorba de o creştere până la 20.000 de lei pentru cei care la olimpiade internaţionale sunt medaliaţi cu aur absolut, deci punctaj maxim; de 15.000 de lei medalii de aur; 12.500 de lei argint şi bronzul - 10.000 de lei", a precizat Cîmpeanu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.419 secunde