VEȘTI BUNE ! Creșe moderne pentru 7.450 de copii

250
VEȘTI BUNE ! Creșe moderne pentru 7.450 de copii - cresemodernepentru7450decopii-1663089407.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Dezvoltării a selecționat cele 60 de creșe ce vor fi construite prin Planul național de redresare și reziliență, pentru care a fost lansat apelul de proiecte în data de 30 iunie și pentru care autoritățile publice locale au depus 228 cereri de finanțare, a anunțat ministrul Cseke Attila.

Acestea li se alătură celorlalte 64 de creșe (proiecte mature) care au primit deja finanțare europeană, ca urmare a semnării contractelor la începutul lunii septembrie.

Cele 124 de creșe noi, moderne și prietenoase cu mediul ce vor fi construite vor asigura 7.450 de locuri suplimentare. Finanțarea este de aproape 300 de milioane de euro și se asigură din fonduri europene.

Creșele nZEB (near-Zero Energy Building) vor fi dotate cu panouri solare și fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic, cu uși și geamuri izolante. Clădirile vor fi, de asemenea, dotate cu pompe de căldură cu puțuri forate în mare adâncime, care asigură un agent termic de 10⁰ Celsius, indiferent de anotimp. În același timp, aceste creșe vor reduce impactul fenomenului de efect de seră, iar clădirile vor avea sisteme inteligente, digitale de management al acestor resurse, și, în acest fel, cheltuielile vor fi mici.

În funcție de mărimea lor, noile creșe vor asigura locuri pentru 40 - 110 copii și vor avea săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprii, cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.315 secunde