Au fost semnate primele contracte de finanțare, prin PNRR, pentru construcția de creșe

121
Au fost semnate primele contracte de finanțare, prin PNRR, pentru construcția de creșe - aufostsemnateprimelecontracte-1662302983.jpg

Articole de la același autor

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat nouă contracte de finanțare, din fonduri europene, pentru construcția unor creșe noi și moderne.

În baza Planului Național de Redresare și Reziliență, vor fi construite 124 de creșe moderne, de care vor beneficia 7.450 de copii. Finanțarea construcției este acordată integral de Guvern și vizează inclusiv racordarea la utilități, iar autoritățile locale pun la dispoziție terenurile.

În următoarele zile vor fi semnate alte 55 de astfel de contracte.

Primele nouă creșe finanțate din PNRR vor fi construite în Alba-Iulia, Huși, Râmnicu Vâlcea, Suceava (creșe mari pentru 110 copii), Pitești, Slobozia (creșe medii pentru 70 de copii), Carei, Mediaș și Tismana.

Creșele nZEB (near-Zero Energy Building) vor fi dotate cu panouri solare și fotovoltaice, pentru asigurarea necesarului de energie și apă caldă din surse regenerabile, iar anvelopa clădirii va fi foarte bine izolată termic, cu uși și geamuri izolante. Clădirile vor fi, de asemenea, dotate cu pompe de căldură cu puțuri forate în mare adâncime, care asigură un agent termic de 10 grade Celsius, indiferent de anotimp. Vara pot fi folosite pentru răcirea spațiului, iar iarna ajută la încălzire, fiind nevoie de un aport de energie redus pentru a încălzi creșele pornind de la 10 grade Celsius.

În funcție de mărimea lor, noile creșe vor asigura locuri pentru 40 - 110 copii și vor avea săli de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprii, cabinet medical, spații administrative și spațiu de joacă amplu, în aer liber. Creșele vor fi finalizate și date în exploatare până la data de 31 decembrie 2025.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3957 secunde