Un cargou irlandez, scufundat de un petrolier grecesc

514
2
Un cargou irlandez, scufundat de un petrolier grecesc - florece-1323462898.jpg
În cursul zilei de 9 decembrie 2011, cargoul "Florece", sub pavilion dominican, a intrat în coliziune cu tancul petrolier "Afrodite", sub pavilion Bahamas. Evenimentul a avut loc la circa 220 mile SV de Land´ End, punctul vestic extrem al Angliei. În urma impactului, "Florece" s-a scufundat, în timp ce Afrodite nu a suferit nicio stricăciune importantă, alegându-se doar cu zgârieturi pe bordaj.
Cei șapte membri ai echipajului de pe "Florece" au abandonat nava, urcând pe două plute de salvare. Ei au fost salvați de portcontainerul "Ocean Titan".
"Afrodite" nu a fost capabilă să folosească bărcile proprii din cauza furtunii. Echipajul lui "Florece" este în siguranță. Garda de Coasta din Falmouth a raportat că echipajul salvat este alcătuit din ruși, polonezi și ucraineni.
Cargoul "Florece" avea capacitatea de 3.047 tdw, a fost construit în 1990, iar managementul era asigurat de o firmă din Irlanda.
Tancul petrolier "Afrodite", cu capacitatea de 53.082 tdw, a fost construit în 2005, armatorul fiind grec.


Comentează știrea

gicu
10 decembrie 2011
urmasii lui ulise

Pe unde te invirti dai de greci ,cei mai mari corabieri.Tepari,lepre neam de cacao isi marita soarta,de iar putea scutura si pe astia din shipping autoritatile de bruxelles ,sa nu mai tepuiasca cu salariile ,conditii la bord mai bune ,asigurari.Se inregistreaza sb pavilioane de complezenta si isi fac de cap(cum face toata patrida de altfel).Nu mai vorbesc de aceste evenimente dubioase,sechestrari pirateresti etc bune ptr societatile de asigurari.

intepatu'
10 decembrie 2011
frati cu cipriotii si romanii...

Poate mai sunt depasiti de ciprioti si romani...shmekeri toti, gen Shogunu', gesepe etc...offf numai hoti

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5592 secunde