Un marinar care era de 13 luni pe mare s-a sinucis

3801
Un marinar care era de 13 luni pe mare s-a sinucis - unmarinarcareerade13lunipemaresa-1612292973.jpg

Articole de la același autor

Un tânăr navigator de pe tancul pentru transportul bitumului „Sea Princess”, sub pavilion Insulele Cook, care se afla la bord de mai bine de 13 luni, s-a sinucis, arată un raport al Organizației Drepturilor Omului pe Mare (HRAS).

Tragedia a avut loc pe 28 ianuarie 2021, în Golful Oman, în timp ce vasul cu 13 marinari indieni se îndrepta spre India. Când unul dintre membrii echipajului nu a putut fi localizat, comandantul a dat alarma generală și a început căutarea. Marinarul a fost găsit în sala mașinilor, atârnând de o frânghie.

În anul 2017, Clubul de asigurări P&I din Marea Britanie, ridicând problema sănătății mintale a navigatorilor, a provocat un adevărat șoc în industria shipping-ului, dezvăluind faptul că 15% din decesele de pe mare sunt rezultatul sinuciderilor.

Un studiu al International Maritime Health Journal, realizat în 2019, estima că 5,9% din decesele de pe mările și oceanele lumii sunt cauzate de sinucideri. Iar în momentul în care au fost incluse și decesele „suspecte”, ce au fost probabil sinucideri, procentul a crescut la 18,3%.

Numărul mare al sinuciderilor de pe mare a reușit să atragă atenția organizațiilor și companiilor din shipping asupra unei probleme ignorate de secole: sănătatea mintală a navigatorilor. Astfel, la lista lungă a pericolelor cu care se confruntă navigatorii - furtuni, pirați, războaie, depărtarea de casă, temperaturile înalte sau foarte scăzute, managementul defectuos ori iresponsabil al companiilor de navigație și multe altele – a fost adăugată depresia.

Criza schimburilor de echipaje provocată de pandemia Covid-19 a făcut ca numărul cazurilor de depresie în rândul echipajelor de pe mările și oceanele lumii să crească îngrijorător. Totodată, în această perioadă au fost înregistrate mai multe sinucideri în rândul navigatorilor. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2257 secunde