TelVerde pentru prevenirea sinuciderilor, în această perioadă stresantă!

243
TelVerde pentru prevenirea sinuciderilor, în această perioadă stresantă! - ajutorsuicidesursaacclr-1588505835.jpg

Articole de la același autor

Perioada aceasta poate fi dificilă pentru persoanele cu diverse probleme de sănătate mentală sau pentru cei care se confruntă cu gânduri negre. Drept pentru care, reprezentanții Alianței Române de Prevenție a Suicidului atrag atenția că sunt doar la un telefon distanță! "Ne puteți găsi la TelVerde Antisuicid 0800801200, în orice noapte, de la 19.00 la 7.00 dimineața, și la orice oră la adresa de mail [email protected]. Poate ne sunați și nu vi se răspunde; vă încurajăm insistent să scrieți mail și să reveniți cu un telefon în aceeași noapte sau în noaptea următoare. Nu există «cazuri grave» și «cazuri mai puțin importante» când e vorba despre suferință omenească", este mesajul transmis de reprezentanții alianței.

Specialiștii organizației atrag atenția că, în această perioadă în care ne confruntăm cu situații mai aparte, impactul psihologic poate avea consecințe grele.

"Dialogul despre sinucidere e oportun în această perioadă pentru că, în vremuri de criză, generozitatea, umanitatea, disponibilitatea de sprijinire a cuiva care suferă ies la suprafață în fiecare dintre noi. Mai mult decât atât, cei ce suferă sunt mai dispuși să povestească despre ceea ce au pe suflet, iar dacă îi ascultăm, dacă le acordăm timp din timpul nostru, cei ce suferă devin mai receptivi la sprijinul pe care îl oferim. Celor care se confruntă în această perioadă cu gânduri de sinucidere, le transmitem următorul mesaj. Știm și înțelegem cât de greu este să cereți ajutor în această perioadă în care parcă toată lumea are probleme și parcă toată lumea strigă după ajutor. Noi vă auzim suferința, noi suntem aici pentru a asculta ce aveți de spus și pentru a vă sprijini", au mai transmis specialiștii. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4446 secunde