Un nou joc educativ lansat de băncile europene

149
Astăzi, Banca Centrală Europeană (BCE) și băncile centrale naționale (BCN) din Eurosistem au publicat noul joc educativ online "Top Floor - Poți ajunge până sus?".

Jocul, destinat tinerilor cu vârsta între 18 și 25 de ani, se prezintă sub forma unui test de cunoștințe interactiv, care se derulează în lifturile unei versiuni imaginare a noului sediu al BCE.

Misiunea jucătorilor este de a preda Consiliului guvernatorilor BCE, reunit la ultimul etaj al clădirii, un set complet de șapte documente informative. Pe măsură ce jucătorii urcă cu liftul, aceștia trebuie să răspundă la o serie de întrebări cu mai multe variante de răspuns cu privire la cadrul instituțional, structura organizatorică și misiunile BCE, ale Eurosistemului și ale Sistemului European al Băncilor Centrale (SEBC). Pentru fiecare răspuns corect, jucătorii primesc unul dintre documentele de care au nevoie.

"Top Floor - Poți ajunge până sus?" explică astfel activitatea complexă a BCE, a Eurosistemului și a SEBC prin intermediul unui joc distractiv, dar și informativ. În special, jucătorii se pot familiariza cu datele și analizele de care Consiliul guvernatorilor ține cont în adoptarea deciziilor privind ratele dobânzilor în zona euro.

" Top Floor - Poți ajunge până sus?" este cel de-al treilea joc educativ realizat de BCE și de BCN din Eurosistem, după lansarea, în anul 2010, a jocurilor "€conomia - Jocul de politică monetară" și "Inflation Island". La fel ca în cazul jocurilor anterioare, noul joc a fost conceput în 22 de limbi oficiale ale UE și este disponibil în secțiunea "Materiale didactice" de pe website ul BCE (http://www.ecb.europa.eu/ecb/educational/html/index.ro.html) sau pe website urile BCN din Eurosistem. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Octombrie 2012
Stire din Actual : BCE menține dobânda  de referință  la 0,75%
Pagina a fost generata in 0.2819 secunde