Un nou terminal de GPL în portul Midia

695
Un nou terminal de GPL în portul Midia - 417f5850a2c1e08df0e70a35bf504266.jpg
Midia este portul de la Marea Neagră cu cea mai spectaculoasă dezvoltare din ultimii doi ani. "Se repetă ceea ce s-a întâmplat în ultimul deceniu, la Constanța Sud, zonă care a avut o evoluție explozivă. Midia se dovedește a fi extrem de atractiv pentru investitori, îndeosebi pentru cei din sectorul petrolier. Perspectivele sale de dezvoltare sunt extraordinare" - a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Ioan Bălan, directorul general al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța.
În februarie 2009, a intrat în exploatare terminalul de transfer al țițeiului Midia Marine, primul de tip monoboy, din regiunea Mării Negre. Acesta poate primi nave de până la 165.000 tdw și poate transfera până la 24 milioane tone de țiței pe an.
Pe data de 7 octombrie 2010, "Octogon Gas & Logistics" SRL a inaugurat, la Midia, cel mai modern terminal de gaze naturale lichefiate din Europa, a cărui capacitate de stocare este de 4.000 metri cubi. Acesta este conectat la calea ferată, rețeaua rutieră și transportul pe apă. Poate primi nave de 2.500 tdw.
Cea mai recentă investiție finalizată aparține Rompetrol Rafinare. Este vorba de un terminal de gaze petro-liere lichefiate (GPL), cu capacitatea de 3.000 de tone/transport.
Obiectivul este amplasat în dana nr. 9 a portului Midia și este conectat direct la două rezervoarele de GPL ale rafinăriei (de aproximativ 3.600 metri cubi). În dana sa pot acosta nave maritime cu capacitatea maximă de 10.000 tdw și barje de tip tanc, de până la 2.000 tdw. Investiția se ridică la aproximativ 3,8 milioane de dolari și va fi exploatată de Midia Marine Terminal.
Ritmul investițional se va menține ridicat în anii 2011 - 2013, în toate porturile românești de la Marea Neagră, a declarat directorul general Ioan Bălan. În portul Midia, firma "ALL ROM IND" va construi un terminal de scrap (pentru ridicare și tăierea navelor, depozitarea și încărcarea fierului vechi).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 26 Noiembrie 2010
Stire din Economie : Un concurs cu 960 de premianți
Pagina a fost generata in 1.93 secunde