Uniunea Europeană deschide la București prima instituție a sa care va avea sediul în România

169
Uniunea Europeană deschide la București prima instituție a sa care va avea sediul în România - europeanunioncybersecuritycompet-1683635929.jpeg

Articole de la același autor

Prima instituție a UE care și-a deschis porțile marți la București este Centrul european de competențe în materie de securitate cibernetică.


Centrul “reuneşte resurse şi experţi de nivel înalt din întreaga UE pentru a dezvolta soluţii inovatoare la ameninţările cibernetice şi pentru a ne spori rezilienţa la atacuri”, a afirmat Thierry Breton, comisarul pentru Piaţa Internă a UE.


Sediul este inaugurat în campusul Universității Politehnice din București, iar la deschidere au participat premierul Nicolae Ciucă și reprezentanţi ai Comisiei Europene, notează B1tv.ro.


Comisia Europeană arată că agenția cu sediul la București va avea scopul de a sprijini inovarea în domeniul securității cibernetice, precum și dezvoltarea și coordonarea proiectelor europene din acest domeniu.


Centrul va gestiona și fondurile europene alocate pentru securitatea informatică. Mai mult, va gestiona și proiecte pentru securitate și va colaborare cu mai multe centre naționale de coordonare pentru a crea un ecosistem pentru inovare și competitivitate privind securitatea cibernetică în UE.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1369 secunde