Universitatea Maritimă din Constanța, parteneră într-un proiect energetic transfrontalier

150
Universitatea Maritimă din Constanța,  parteneră într-un proiect energetic transfrontalier - umc-1443460412.jpg

Articole de la același autor

Universitatea Maritimă din Constanța, în parteneriat cu Varna Business Agency, implementează proiectul Green Energy Cluster "Constanta -Dobrich" cod MIS-ETC 328, se arată într-un comunicat de presă. Prin proiect se urmărește asigurarea condițiilor care să favorizeze atât creșterea controlată a unei industrii energetice curate în zona transfrontalieră, cât și maximizarea potențialului industriilor locale cu privire la acest tip de energie, federalizarea expertizei, cunoștințelor și resurselor din Bulgaria și România, prin înființarea unui Cluster Transfrontalier al Energiei Verzi "Con-stanța-Dobrich".

Pe parcursul pachetului de lucru 4 s-au elaborat documentele statutare ale clusterului de către un grup de experți proveniți din ambele țări. Documentația elaborată a fost ulterior transmisă spre analiză potențialilor membri ai viitorului cluster. În cadrul aceluiași pachet de lucru Universitatea Maritimă din Constanța a găzduit un seminar de pregătire destinat echipei de implementare a proiectului, pe teme legate de activitatea clusterelor și familiarizarea cu documentele specifice, precum și o sesiune de informare preliminară la care au participat entitățile interesate să adere la viitorul cluster.

În perioada 11 - 13 septembrie 2015 a avut loc la Albena, Bulgaria, Adunarea Clusterului, în cadrul căreia s-au aprobat foaia de parcurs comună și planul de acțiune. Clusterul Transfrontalier al Energiei Verzi "Constanța-Dobrich" va fi înființat în conformitate cu legislația în vigoare în ambele țări. Acesta va fi înregistrat în Bulgaria și va avea un centru în Constanța.

Proiectul are un buget total de 490.530 Euro și este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională, Programul de Cooperare Transfron-talieră România - Bulgaria 2007-2013. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni, în perioada iulie 2014 - decembrie 2015. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3897 secunde