Vaccinurile împotriva coronavirusului și kiturile de testare vor fi scutite de TVA

381
Vaccinurile împotriva coronavirusului și kiturile de testare vor fi scutite de TVA - vaccinurileimpotrivacoronavirusu-1607453105.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a salutat adoptarea unor noi măsuri importante care vor permite statelor comunitare să scutească spitalele, medicii și persoanele fizice din UE de taxa pe valoarea adăugată atunci când achiziționează vaccinuri împotriva coronavirusului și kituri de testare pentru depistarea acestuia.

Noile norme, adoptate în unanimitate de toate statele membre UE și bazate pe o propunere a Comisiei Europene, oferă un acces mai bun și mai ieftin la instrumentele necesare pentru prevenirea, depistarea și tratarea coronavirusului.

Măsurile permit țărilor UE să instituie o scutire temporară de TVA pentru vaccinurile și kiturile de testare vândute spitalelor, medicilor și persoanelor fizice, precum și pentru serviciile conexe.

În prezent, statele membre pot aplica cote reduse de TVA pentru vânzările de vaccinuri, dar nu pot aplica o cotă zero, în timp ce kiturile de testare nu pot beneficia de cote reduse. În temeiul directivei modificate, statele membre vor putea aplica fie cote reduse, fie cote zero, atât pentru vaccinuri, cât și pentru kiturile de testare, dacă doresc acest lucru.

Politica fiscală și vamală a UE va continua să joace un rol esențial în asigurarea accesului la aceste materiale medicale esențiale, asigurând, în același timp, siguranța bunurilor care ajung pe piața internă.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3361 secunde