Vara iminentă ieftinește cu 30% mobilierul de "grătar"

416

Articole de la același autor

Apropierea debutului calendaristic al verii provoacă un val binevenit de reduceri la mobilierul pentru grădini și terase.
Magazinele constănțene de mobilă și hyper/supermarketurile au aplicat o reducere de până la 30% la scaune, măsuțe, balansoare și grătare.
Astfel, cu numai câteva sute de lei, orice își poate cumpăra kitul grătaragiului începător, care constă dintr-un grătar electric (în jur de 180 – 200 lei), patru scaune de plastic întărite cu ceva metal (50 lei bucata), o masă (50 lei) și o umbrelă (50 – 75 lei). Alternativa la masă și scaune este un set compus dintr-o masă și două banchete din lemn (120 – 150 lei).
Desigur, acestea sunt prețurile produselor cele mai ieftine, menite să reziste cam până la finele verii.
Măsuțele și scaunele de calitate sunt destul de scumpe, în principal din cauza materialelor folosite. Fie că este vorba de bambus, ratan sau lemn de esență mai nobilă, prețurile cresc cu cel puțin 200 – 300 lei.
Producătorii mai spun că au revenit în centrul atenției balansoarele, mai ales că în ultimul an a crescut semnificativ numărul caselor nou construite.
Un balansor costă între 300 și 800 lei, prețul variind în funcție de material și accesorii (cum ar fi acoperișul).
Aceleași scaune, dar nu din plastic, ci din fier forjat, costă în jur de 150 lei, în timp ce o bancă din fier forjat ajunge și la 500 lei.
Cei care vor un ansamblu complet de grădină, pot începe cu acoperirea terasei, operațiune care costă în jur de 1.300 – 1.500 lei.
Cine își permite, poate chiar să își construiască un foișor din lemn. Costă în jur de 12-13 euro/metrul pătrat, fără manoperă, la care se mai adaugă și investiția într-o fundație serioasă din beton, pentru a preveni scufundarea foișorului după prima ploaie.
Pentru a întregi decorul a la "America în anii ’60", constănțenii își pot cumpăra un idilic gard decorativ, de preferință alb, care costă în jur de 50 – 60 lei metrul liniar.
Nu în ultimul rând, pentru o infuzie de rustic&kitsch, constănțenii își pot construi o fântână sau un mic lac sau râu. Procedeul este simplu. Se sapă câteva șanțuri, care se decorează cu piatră de râu, după care se adaugă apă. Aceeași metodă se folosește și pentru fântâni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.2707 secunde