Vești bune pentru cei care circulă cu trenul! CFR a luat marea decizie

334
Vești bune pentru cei care circulă cu trenul! CFR a luat marea decizie - trenurilesoarelui1402681172-1443422885.jpg

Articole recomandate

Directrul General al CFR Călători, Iosif Szentes, a făcut un anunț pe care toată lumea care circulă cu trenul îl aștepta. Pentru ca noul proiect să fie realizat, potrivit directorului companiei, se vor cheltui 400.000 de lei pe un vagon, până în 2017.

CFR Călători are în pregătire un amplu program de dotare a trenurilor cu aer condiționat, în baza unui ordin de ministru care prevede ca, până în 2017, climatizarea să fie asigurată în toate garniturile, inclusiv în cele de tip Regio, a declarat directorul general al companiei, Iosif Szentes, potrivit Agerpres.

"Pe perioada de vară, au fost foarte multe reclamații referitoare la aerul condiționat (în trenuri — n. r.), foarte multe probleme. Majoritatea problemelor s-a rezolvat în timpul parcursului, însă unele chiar nu au putut fi rezolvate, iar în aceste situații s-au luat măsuri de a muta călătorii în alte vagoane, pe locurile rămase libere, unde clima funcționa corespunzător. Să sperăm că aceste deficiențe nu vor mai apărea. Acum avem și fonduri alocate pentru a realiza licitații numai pentru climă și trebuie să mai ținem cont de un lucru care ne presează: din 2017 trebuie să avem toate vagoanele, inclusiv trenurile Regio, cu clima în funcțiune. Este un ordin al ministrului, 723 din 2015, care modifică alt ordin al ministrului Transporturilor, nr. 153 din 2011, care prevede acest lucru, iar noi deja am început pregătirile", a explicat șeful CFR Călători, scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, dotarea unui vagon cu aer condiționat poate ajunge până la 400.000 de lei, dacă nu există instalația.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Septembrie 2015
Stire din Economie : Grevă japoneză la Căile Ferate Române
Pagina a fost generata in 0.383 secunde