Veşti bune pentru operatorii din turism. „Condiţii de călătorie relaxate, după doi ani de incertitudini!”

489
Veşti bune pentru operatorii din turism. „Condiţii de călătorie relaxate, după doi ani de incertitudini!” - fondvestibune-1643739017.jpg

Articole de la același autor

Operatorii din turism au primit, în sfârşit, veşti bune, după mai bine de doi ani în care au lucrat „cu sabia deasupra capului”, din cauza pandemiei de COVID-19. Începând de marţi, 1 februarie, condiţiile de intrare pe teritoriul României au fost modificate, fiind armonizate cu tendinţele la nivel global, prin restrângerea restricţiilor de circulaţie.

Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România salută decizia autorităţilor de a se alinia la recomandările organismelor internaţionale, ceea ce redă, în sfârşit, speranţa la vremuri mai bune în turism. Astfel, s-a renunţat la lista pe culori care clasifică ţările în funcţie de rata de incidenţă cumulată. Indiferent de ţara de plecare, intrarea pe teritoriul României este permisă, fără alte restricţii persoanelor care deţin certificatul digital al UE privind COVID-19 sau, în cazul persoanelor fizice provenit din state ale căror autorităţi nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene ori documente compatibile cu aceste certificate, dovada pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile anterioare intrării în ţară sau testarea negativă RT-PCR pentru CPVID-19 efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării, pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun, sau intrării pe teritoriul naţional, pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii.

De asemenea, a fost redusă carantina la cinci zile pentru persoanele care nu pot face dovada vaccinării, trecerii prin boală sau testării negative, efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării sau intrării pe teritoriul naţional. Sunt exceptaţi de la carantinare copiii de până în 12 ani şi persoanele aflate în tranzit pentru cel mult 24 de ore pe teritoriul României, transportatorilor de mărfuri sau persoane, personalului navigant, persoanelor care merg la muncă sau la studii peste graniţă, în baza unor documente doveditoare



Situaţii conflictuale şi inechităţi


„Noile condiţii de acces sunt clare şi transparente şi aduc predictibilitatea mult aşteptată după doi ani de incertitudini, în care vacanţele s-au transformat, din surse de plăcere şi relaxare în motive de îngrijorare, sub ameninţarea constantă a modificării aleatorii a condiţiilor de acces în diferite state. De asemenea, ele corectează o serie de inechităţi care au dus la multe situaţii conflictuale generate de discrepanţele de tratament aplicate persoanelor nevaccinare vs. cele vaccinate”, a declarat reprezentantul ANAT, Traian Bădulescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7793 secunde