Vacanţele constănţenilor, în aer. Restricţii de călătorie în străinătate, chiar şi pentru vaccinaţi

255
Vacanţele constănţenilor, în aer. Restricţii de călătorie în străinătate, chiar şi pentru vaccinaţi - fondvacante-1640534609.jpg

Articole recomandate

Constănţenii care se pregătesc să plece peste hotare de sărbători sau imediat după Revelion riscă să îşi anuleze vacanţele din cauza restricţiilor de călătorie introduse, în ultimele zile, chiar şi pentru turiştii vaccinaţi.



Reprezentanţii organizațiilor de turism susţin că noile măsuri au zdruncinat planurile nenumăratelor mii de turiști care speră să treacă granițele pentru a vedea prietenii și familia de sărbători și îi pun din nou în pericol financiar pe agenții și operatorii din turism. „Modificarea restricțiilor de călătorie într-un termen foarte scurt slăbește încrederea în călătorii și subminează toate eforturile depuse până acum, inclusiv prin certificatul digital UE Covid, pentru a ridica restricțiile de circulație pentru persoanele vaccinate și recuperate”, consideră operatorii.

Asociația Europeană a Agențiilor de Turism (ECTAA) – unde Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) este membru cu drepturi depline -trage un semnal de alarmă, împreună cu HOTREC (Asociația Hotelurilor, Restaurantelor, Barurilor și Cafenelelor și a unităților similare din Europa), ETOA (Asociația Comercială pentru un Turism mai Bun în Europa) și WTTC (Consiliul Mondial al Turismului și Călătoriilor) ca reacție la reintroducerea restricțiilor de călătorie pentru turiștii complet vaccinați de către mai multe state membre, ca răspuns la noua variantă Omicron.



„Măsuri incoerente, adoptate peste noapte!”


Aceştia susţin că, din cauza acestor restricţii de călătorie anunţate peste noapte, Europa va pierde din nou un sezon turistic important. „Inclusiv în cazul României, considerăm că anumite măsuri ale Guvernului privind revenirea turiștilor în țară sunt incoerente, adoptate peste noapte și, de ce nu, ilogice. Nu înțelegem de ce nu se mai păstrează lista-semafor, și se face o departajare discriminatorie între țările UE și cele non UE. Pe de altă parte, nu înțelegem de ce turiștilor vaccinați care provin din țările verzi și galbene din afara UE li se mai impune efectuarea unui test PCR la destinația unde călătoresc. Carantinarea turiștilor, indiferent de categorie, ar putea fi evitată prin efectuarea de teste rapide antigen pe aeroport, la sosirea în țară, ori la maximum 24 de ore după sosire. Să nu uităm că România dorește să primească și turiști străini din țările non UE, iar în actualele condiții, este foarte dificil. Țara noastră este acum una dintre cele mai verzi țări din Europa și da, trebuie să ne protejăm, însă considerăm că vaccinarea, respectiv, după caz, testarea sunt măsuri suficiente pentru readmiterea sau admiterea turiștilor în țară”, este de părere Dumitru Luca, președintele ANAT.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5868 secunde