Vino să lucrezi în turismul balnear!

805
Vino să lucrezi în turismul balnear! - b650e329fa66e01ed491f5e84cb5aca9.jpg
Constănțenii care lucrează în turismul balnear, dar și cei care sunt angajați în alte industrii, dar vor să se reorienteze, au acum șansa să se califice sau recalifice în acest domeniu, datorită proiectului "Cali-ficarea în Turismul Balnear - o șansă pentru viitor", cofinanțat din Fondul Social European.
Organizația Patronală a Turismului Balnear din România a organizat deja, vineri, primul seminar de pe litoral dedicat acestui proiect, la Mangalia. "Au participat 65 de persoane. Sunt persoane din Mangalia, angajate, doritoare, cu care eu am luat legătura anterior acestui seminar, în ideea de a primi toată informația", a precizat coordonatorul regional al proiectului, zona de S-E, Tulcea - Galați - Constanța, Dana Scarlat.
Seminarul a adus în discuție punctele cheie ale proiectului, pe ordinea de zi aflându-se subiecte precum necesitatea formării profesionale continue a angajaților din turismul balnear, proiectul "Calificarea în turismul balnear - o șansă pentru viitor!", consilierea profesională - primul pas în alegerea unei meserii, beneficiile formării profesionale continue prin accesarea cursurilor din cadrul proiectului și avantajele formării profesionale.
"«Calificarea în turismul balnear - o șansă pentru viitor» este cel mai mare proiect finanțat până în prezent în domeniul turismului, cu o valoare de aproape cinci milioane de euro. Perioada de derulare este de trei ani, până în 2013, perioadă în care vom susține cursuri de calificare profesio-nală pentru toate meseriile din turism și pentru meserii specifice turismului balnear. Implementarea este la nivel național, în toate stațiunile, în toate punctele de interes turistic din România", a precizat managerul de proiect, Tiberiu Foriș.
"Cursurile se vor face în funcție de disponibilitatea cursanților, după-amiaza, de două, trei ori pe săptămână. Important este că vor face foarte multă practică. Mai mult de două treimi din perioada acestor cursuri ei vor face practică", a explicat Tiberiu Foriș.
Potrivit acestuia, vorbim despre un public țintă de 4.000 de persoane care vor fi consiliate profesional, dintre care cel puțin 2.000 vor primi o diplomă recunoscută la nivel european.
"Nu avem un număr definit de cursanți, pe regiuni. În funcție de cereri și de potențial vom stabili numărul de cursanți. Cursurile sunt gratuite, sunt subvenționate 100%, iar la absolvire vor primi o subvenție de 740 lei. Vom încerca să ne deplasăm noi la cursanți, și nu invers", a mai precizat Tiberiu Foriș.
Constănțenii pot urma diverse cursuri, în funcție de preferințe, de la cameristă, băieș și nămolar - programe de formare profesională de trei luni, la administrator pensiune turistică, bucătar, ospătar sau cofetar - patiser, pentru care trebuie să se școlarizeze cinci luni, până la tehnician masor, tehnician în hotelărie, agent de turism - ghid, organizator de conferințe, congrese, târguri și expoziții, tehnician în gastronomie sau tehnician nutriționist, pentru care trebuie să urmeze un program de formare de șapte luni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8663 secunde