Vrei să faci agricultură ecologică? CCINA Constanța te învață cum

341
Vrei să faci agricultură ecologică? CCINA Constanța te învață cum - agriculturaecologica-1440777245.jpg

Articole recomandate

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța organizează, în perioada 3-6 octombrie, în parteneriat cu agenția de training Creative Business Management, un curs de agricultură ecologică.

Constănțenii vor avea la dispoziție patru zile de formare în creșterea animalelor în sistem ecologic, cultura plantelor ecologice și certificarea fermelor bio. În ultima zi, cursanții se vor deplasa la o fermă ecologică din județ pentru a vedea ce presupune, din punct de vedere administrativ și productiv o fermă ecologică, de la un fermier cu experiență practică în domeniu. Cei care sunt la început de drum în agricultura bio își vor însuși noțiunile de bază din creșterea animalelor și cultura plantelor în sistem ecologic, iar fermierii cu experiență din județul Constanța vor identifica noi oportunități de afaceri în domeniu.

Participanții la curs vor beneficia la finalul programului de formare, în urma unui examen de specialitate, de un certificat de absolvire autorizat de Autoritatea Națională pentru Calificări și recunoscut de Ministerul Muncii și Ministerul Educației, pentru "Operator în ferme ecologice mixte". Constănțenii care vor obține acest certificat vor putea accesa proiecte susținute din fonduri europene cu ajutorul diplomei și vor avea posibilitatea de a obține finanțare externă.

Trainerii cursului se diferențiază prin experiența practică pe care o au în agricultura ecologică și prin familiarizarea cu problemele și necesitățile reale ale fermierilor. Lectorii îi vor învăța pe cei prezenți care sunt etapele ce trebuie urmate pentru a deveni producător certificat ecologic, de la cultura plantelor și creșterea animalelor în sistem ecologic, până la condiții de certificare, relații cu furnizori și proceduri de export.

Cei interesați de acest curs pot solicita mai multe date sau se pot înscrie la numărul de telefon 0241/619854, int. 225/221.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 22 August 2015
Stire din Economie : Bani de la Guvern pentru irigații
Marţi, 18 August 2015
Stire din Economie : Alarmă în agricultură
Pagina a fost generata in 0.4043 secunde