CCINA Constanța organizează cursuri de arhivar și auditor energetic

368
1
CCINA Constanța organizează cursuri de arhivar și auditor energetic - ccina-1440172737.jpg

Articole recomandate

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța organizează, în parteneriat cu Universitatea Tehnică de Construcții București - Facultatea de Instalații, cursul de specialitate "Auditul energetic al clădirilor noi și existente și sistemelor aferente de alimentare cu energie termică". Absolvenții cursului primesc la sfârșit un certificat, eliberat de Universitatea Tehnică de Construcții București, care le permite să-și depună, la MDRAP, dosarul în vederea susținerii examenului de Auditor Energetic în construcții și instalații, în conformitate cu Ordinului MDRT nr. 2237/2010 (Regulamentul privind atestarea auditorilor energetici pentru clădiri, cu modificările și completările ulterioare). Perioada estimată de desfășurare a cursului este 21 septembrie - 30 noiembrie.

De asemenea, CCINA Constanța organizează cursul autorizat de inițiere în ocupația Arhivar. Cursul are o durată de 120 ore (din care 40 ore teorie și 80 instruire practică, pe care o veți desfășura la locul de muncă) și, după examenul de absolvire, cursanților li se vor elibera certificate de absolvire recunoscute la nivel național.

Ca un element de mare importanță, calificarea de arhivar este obligatorie pe piața muncii, întrucât, conform art. 31 din legea Arhivelor Naționale, nr. 16 din 1996, fiecare organizație, publică sau privată are obligația să își organizeze un compartiment de arhivă, administrat de personal specializat și responsabil în probleme de arhivă care va fi format în acest sens. Unitătile publice și cele private (firmele) vor trebui să își insereze în propriile organigrame personal calificat în domeniul ARHIVAR, pentru a evita amenzi de până la 25.000 lei și chiar sancțiuni penale.

Cei interesați pot obține informații sau se pot înscrie la Carmen Grigor și Dumitra Brun, la tel. 0241/619854, int 225/221 sau mobil: 0723/430256.

Comentează știrea

Razvan
2 ianuarie 2016
certificat energetic constanta

Daca doriti un certificat energetic in Constanta si Tulcea la cel mai bun pret apelati la www.avizez.com sau www.avizez.ro Specialistii nostri o sa va indrume pentru a obtine toate datele de care aveti nevoie. Eliberarea certificatului energetic pentru judetul Constanta cat si Tulcea se poate face chiar si in aceeasi zi!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0539 secunde