Ambarcațiuni de la 300 euro până la 25.000 euro, la Tomis Yacht & Salonul Auto

538

Articole de la același autor

La debut de sezon estival, portul Tomis este plin de viață. În restaurantele de pe cheuri, se mănâncă pește proaspăt și se bea bere rece. Pescarii își pregătesc sculele, bărcile și pornesc în căutarea guvizilor.

În acvatoriul portuar e animație mai mare decât de obicei. Vreo zece bărcuțe cu vele, conduse de adolescenți, s-au luat la întrecere. O canoe pusă în mișcare de 11 studenți ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân" alunecă lin pe oglinda mării.

Primul care te întâmpină când pășești în port este Tomis Yacht & Salonul Auto. N-ai cum să ratezi spectacolul ambarcațiunilor noi-nouțe, elegante și strălucitoare, care duc dorul mării, ori al autoturismelor briliantine, în care sutele de cai putere așteaptă doar o răsucire de cheie pentru a-și demonstra forța.

Tomis Yacht & Salonul Auto a revenit în portul Tomis, după absența îndelungată determinată de criza economică. Dănuț Jugănaru, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, deschide cea de a 18-a ediție a târgului de ambarcațiuni sportive și de agrement, echipamente, accesorii și autoturisme. Vorbește despre rolul acestuia în a le insufla constănțenilor dragostea pentru navigație, pentru sporturile pe apă și pescuit, despre intenția Camerei de Comerț de a extinde târgul în viitorii ani.

La Tomis Yacht & Salonul Auto sunt expuse ambarcațiuni pentru toate buzunarele, de la 300 euro până la aproape 25.000 de euro (fără TVA).

Ca și la ediția precedentă, inima târgului este ruptă de producătorul "Sea Core", din Constanța. Acesta și-a adaptat producția la realitățile sociale din România, construind ambarcațiuni pentru populația cu venituri mici și medii.

Dintre acestea se remarcă o ambarcațiune tipică pentru pescuitul din Mediterana, prezentată în mai multe variante. Prețurile diferă în funcție de model și de dotări, de la 3.500 euro (barca clasică) până la 7.000 euro (cea cu finisaje din lemn exotic). Motoarele se comandă separat, după gustul clienților.

Barca "Gator" (prescurtarea de la aligator) este destinată pescuitului cu lanseta. Este o bijuterie cu un confort deosebit, care costă doar 5.500 euro.

Alături, în rastele, alte bijuterii: o varietate de caiace și canoe, cu siluete zvelte. Cel mai simplu caiac, pentru o persoană, costă 300 euro. Canoele, care pot fi acționate cu vâsle sau motoare electrice, costă între 500 și 1.200 euro, în funcție de lungime. Demn de notat este faptul că au fost proiectate să fie transportate pe capota autoturismului.

"Regina" ambarcațiunilor fabricate la "Sea Core" este canoea cu lungimea de 11 metri, construită special pentru Academia Navală "Mircea cel Bătrân". Modelul a trecut cu bine testele de navigabilitate. Canoea este destinată pregătirii marinărești și concursurilor academice. Să sperăm că, în viitorii ani, vom asista la o regată a universităților din Constanța, care să dea un nou imbold sporturilor pe apă.

Alături se află sectorul firmei "American Nautics", care expune ambarcațiuni de import. Atrag atenția bărcile Quicksilver Activ (24.950 euro, fără TVA), Quicksilver 605 Sundeck (24.850 euro) și Smartliner 19 Fisher (16.650 euro).

Producătorul "Vicmar Ind" (București) prezintă câteva modele de bărci gonflabile, plute și veste de salvare. Uriașele banane gonflabile se asortează excelent cu valurile mării.

În sectorul motoarelor, remarcăm standul firmei WaterMota, din Constanța, cu o ofertă largă de produse. În acest an, a introdus pe piața românească, în premieră absolută, noul motor Hyundai Seasall S2 de 270CP, destinat ambarcațiunilor de mare viteză. De asemenea, prezintă bow-thrus-tere, vinciuri, accesorii și fendere.

Sectorul auto este reprezentat de zece mărci de mașini, de care veți avea nevoie pentru a transporta ambarcațiunile până la apă.

Prima zi a târgului a debutat cu un program bogat de concursuri pentru copii și adulți și s-a încheiat cu plimbări cu bărcile cu vele, pentru public.

Vă reamintim că târgul are loc în perioada 11 - 14 iunie 2015, programul zilnic de vizitare fiind între orele 11 și 20. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 15 Mai 2015
Stire din Economie : Balul anului,  la Constanța
Pagina a fost generata in 0.6655 secunde