Proiecte majore pentru portul Constanța

445
Proiecte majore pentru  portul Constanța - proiectemajore-1434042418.jpg

Articole de la același autor

Ieri, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA a fost gazda a trei delegații importante, se arată într-un comunicat de presă. Conducerea portului Viena, Karin Zipperer - director general și Friedrich Lehr - CEO, au vizitat pentru prima dată portul Constanța, fiind interesată de posibilitatea de a derula trafic de mărfuri containerizate pe relația Austria către Orientul Apropiat, Orientul Îndepărtat și regiunea Mării Negre, prin Constanța. Portul Viena a dezvoltat un terminal de containere în continuă expansiune, anul trecut derulând 480.000 TEU, cu tendința de creștere a traficului.

Reprezentanții portului Viena mai sunt interesați de terminalul auto și de cele de mărfuri generale din Portul Constanța.

O delegație a concernului Voestalpine a efectuat o vizită de lucru în port, fiind interesată de posibilitatea transportului de minereu și cărbune către combinatul din Linz - Austria, prin Constanța, necesarul anual al acestuia fiind de 10 milioane tone.

După întâlnirea cu conducerea CN APM SA, managerii austrieci au făcut un tur tehnic în portul Constanța, la bordul navei "Anghel Saligny". În cadrul vizitei la Constanța, delegațiile austriece au în program și întâlniri cu operatorii portuari care activează în domeniile de interes: Socep, APM Terminals, Constanța South Container Terminal, Comvex, Vadeco. În 2014, traficul de mărfuri între portul Constanța și porturile austriece a fost de 2,4 milioane tone.

Tot ieri a avut loc o întâlnire tehnică pentru elaborarea unui studiu de pre-fezabilitate și design tehnic preliminar pentru realizarea unui terminal GNL - gaz natural lichefiat, în portul Constanța, proiect în care CN APM SA este partener asociat.

Terminalul GNL este parte a unui proiect mai amplu "LNG Masterplan", proiect prioritar derulat în cadrul "Trans-European Network for Transport Programme". Inițiativa "LNG Masterplan" include 33 de beneficiari și peste 50 de companii și organizații asociate și furnizează o platformă care facilitează dezvoltarea cadrului de reglementare necesar GNL-ului ca și combustibil și marfă, precum și pentru furnizarea de concepte tehnice pentru infrastructura necesară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4755 secunde