Vrei să-ți cumperi o mașină nouă? Iată cum poți obține banii necesari

986
6
Vrei să-ți cumperi o mașină nouă? Iată cum poți obține banii necesari - masinanoua1-1382021150.jpg
Constănțenii care vor să-și cumpere o mașină nouă, însă nu au toți banii, ori pur și simplu nu vor să "îngroape" deodată o sumă mare, au la dispoziție, atunci când vorbim despre bănci, două variante: creditul auto sau creditul de nevoi personale. Fiecare are avan-tajele și dezavantajele lui, însă fiecare poate constitui o soluție. Totuși, în ambele cazuri, con-stănțenii care nu au venituri peste medie își pot lua din start "adio".

Rate de sute de euro

Băncile își aleg cu grijă clienții, și asta deoarece având în vedere că perioada maximă de rambursare a creditului este de doar 60 de luni, și rata este destul de mare.

Analizând oferta de credite auto ale băncilor, cea mai mică dobândă anuală efectivă (DAE) este la CEC Bank. Astfel, cine vrea să-și achiziționeze un autoturism nou, nu extrem de scump, de, să spunem, 15.000 euro (credit luat pe perioada maximă, de cinci ani) are DAE de puțin peste 8%, așadar costul total ajunge la 18.700 euro. Valoarea ratei lunară nu este nici ea de neglijat: 302 euro, așadar și venitul celui care solicită împrumutul trebuie să fie unul ceva mai consistent.

La Banca Transilvania, bancă de asemenea în primele trei cu cele mai mici DAE, cine optează pentru un credit auto în euro, luând ca sumă de referință tot 15.000 euro, pe perioada maximă, de 60 de luni, se bucură de o DAE de puțin peste 8,5%. Rata lunară este de aproximativ 305 euro, iar suma finală de plată ajunge la aproximativ 18.300 euro.

DAE sub 11% mai găsim și la ATE Bank, însă și la Porsche Bank.

Varianta mai scumpă

O altă variantă, numai bună pentru a scăpa de gajul instituit pe mașină, este creditul de nevoi personale. Dacă am lua echivalentul în lei a 15.000 euro, de la Volksbank, banca cu una dintre cele mai bune oferte, costul total s-ar ridica la puțin peste 84.800 lei, adică 19.000 euro. DAE este de 10,2%, iar rata lunară, de 1.400 lei.

Credit de nevoi personale cu DAE sub 11% putem lua și de la Banca Transilvania și Millenium Bank (dacă salariul este virat într-un cont al băncilor).

Așadar, nu avem diferențe mari de cost între un credit auto și unul de nevoi personale, însă cel din urmă ne scapă de o sumedenie de acte, gajul în favoarea băncii, precum și de obligativitatea încheierii de asigurări Casco.

Comentează știrea

noni
18 octombrie 2013
Dilema, nou sau bou ??

CEC are dae 8 si rata 310 iar BT are dae 8,5 si rata 307 ??? Cum dracu acolo unde e dae mai mic e rata mai mare si invers ??? La CEC unde e dobanda mai mica suma finala de returnat e mai mare ca la BT ?? Indiferent de raspunsul la.aceste intrebariconcluzia mea finala e simpla: cel mai tampit lucru e sa faci credit sa dai o caruta de bani pe un morman de fiare nou. Exemple: C3 luat in 2008 cu 12000 eur, daca mai face 3500, Hyunday I10 luat in 2009 cu 11000 eur, daca mai face 3500....ambele luate pe credit, pe ambele s-a platit la final mai mult decat pretul de nou si la ambele in 5 ani de folosinta, cat e creditul s-a pierdut intre 7500-8500 de euro, IN 5 ANI !!!!! Bine ca nu erau ale mele !!! Masina e sursa de cheltuieli, nu de venituri, in marea majoritate a cazurilor !! Spor la cumparaturi, sau la aruncat banii pe geam, dupa caz.

luk
18 octombrie 2013
@noni

Foarte pertinente observatiile!

FONDURI UE
18 octombrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene NERAMBURSABILE se Acorda si la noi la fel de Usor ca in statele membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

AFACEREA TA
18 octombrie 2013
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

AFACEREA TA
18 octombrie 2013
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:www.cultivareaciupercilor.ro

viva
18 octombrie 2013
sms

Incarca-ti cartela telefonului mobil gratuit, luna de luna, sau retrage-ti banii acumulati direct in contul tau bancar . Cum este posibil acest lucru ? Cu ajutorul noului serviciu GRATUIT de publicitate prin SMS, primesti informatii despre cele mai noi evenimente, oferte si promotii, din localitatea in care locuiesti, direct pe telefonul tau mobil, si in acelasi timp esti si platit pentru asta ! Profita si tu de aceasta oportunitate unica de la noi in tara, si alatura-te comunitatii viva pentru a-ti asigura un venit in plus. Totodata vei fi la curent cu cele mai noi evenimentele, oferte si promotii, din localitatea in care locuiesti. AFLA MAI MULTE : ==> http://bit.ly/1aSrviH

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3728 secunde