Vrem o casă de vacanță! Unde o luăm și cu câți bani

491
Vrem o casă de vacanță! Unde o luăm și cu câți bani - casavacanta2-1371826128.jpg

Articole de la același autor

Cine nu și-ar dori măcar pe perioada verii, când Constanța se aglomerează teribil și canicula dă mari bătăi de cap, să poată fugi într-un loc retras, liniștit, la munte, undeva în centrul sau vestul țării?

Foarte mulți constănțeni cred însă, de multe ori pe bună dreptate, că a avea o a doua locuință reprezintă un lux pe care nu și-l pot permite. O analiză realizată de imobiliare.ro pe baza ofertelor de pe portal arată că, într-adevăr, cele mai spectaculoase reședințe secundare din țară au prețuri ce depășesc pragul de un milion de euro, însă există totuși și proprietăți mai modeste, care pot fi achiziționate în unele zone ale țării chiar și cu un buget de 10.000 de euro. Trebuie însă ca și așteptările să fie pe măsură.

Plecând de la prețurile cele mai mari, în Sibiu, aproape de centrul istoric al orașului, o vilă cu cinci camere (living și patru dormitoare) este scoasă la vânzare la un preț de 1,25 de milioane de euro. Pro-prietatea are o suprafață utilă de 589 de metri pătrați, teren de 650 de metri pătrați și este dotată cu sistem de încălzire prin pardosea-lă, pivniță, garaj, grădină de vară.

În Sinaia, județul Prahova, o vilă construită în anul 2002 este scoasă la vânzare la un preț de 1,15 milioane de euro. Proprietatea cu o suprafață construită de 932 de metri pătrați, structurată pe D+P+2E+M, și cuprinde zece camere și opt băi. Locuința dispune de pivniță, cramă, jacuzzi, supraveghere video, grădină amenajată, spații de agrement.

Casă la sat

La polul opus, segmentul second-home oferă opțiuni și pentru aceia care își doresc o casă de vacanță, dar au la dispoziție un buget redus pentru aceasta. Potrivit analizei realizate de imobiliare.ro, o casă mică cu teren poate fi cumpărată, în unele zone ale țării, chiar și cu 10.000 de euro.

În județul Arad, satul Cermei, o casă cu patru camere de 100 de metri pătrați utili are un preț cerut de 10.500 de euro. Construcția a fost ridicată în anul 1970, pe un teren de 1.439 de metri pătrați, și este conectată la utilități (curent, apă, canalizare).

În județul Mureș, localitatea Laslău Mare, o casă cu patru camere, construită în anul 1992, are un preț cerut de 10.000 de euro. Locuința are o suprafață utilă de 80 de metri pătrați, este conectată la utilități și dispune de un teren de 2.600 de metri pătrați.

În județul Bihor, satul Creștur, o casă cu două camere de 56 de metri pătrați utili are un preț cerut de 40.000 de lei (aproape 9.000 de euro). Proprietatea include și un teren de 4.300 de metri pătrați, cultivat cu grădină, pomi fructiferi și vie.

Constanța, cap de listă

În Constanța, o vilă cu zece camere situată chiar la malul mării, în imediata apropiere a portului Tomis, este scoasă la vânzare la un preț de 1,49 de milioane de euro. Construcția a fost ridicată în anul 2010, pe struc-tura D+P+1E+M, are o suprafață utilă de 475 de metri pătrați (la care se adaugă suprafața teraselor, de circa 200 de metri pătrați) și este amplasată pe un teren de 500 de metri pătrați. Locuința este complet mobilată și este dotată cu pivniță, cramă, jacuzzi, grădină amenajată, spații de agrement și cinci locuri de parcare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.8528 secunde