Vreți un autoturism nou? Statul vă garantează creditul

534
Vreți un autoturism nou? Statul vă garantează creditul - vretisacumparatiomasina-1452623246.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică proiectul de HG pentru completarea Normelor de aplicare a OUG nr. 66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin  Hotărârea Guvernului nr. 1053/2014. Programul de stimulare a cumpărării de autoturisme noi prevede că persoanele fizice pot achiziționa un singur autoturism nou al cărui preț de achiziție să nu depășească suma de 50.000 de lei. Prin program se încurajează achiziția de autovehicule situate în palierele joase de preț sau mașinile puțin poluante cu litraj mic și consum redus de combustibil. 


Solicitantul trebuie să îndeplinească următoarele condiții: 
- la data solicitării creditului garantat are vârsta de minimum 18 ani și capacitate deplină de exercițiu;


- prin autoturism nou se înțelege autovehicul definit conform OUG 27/2011 privind transporturile rutiere, produs în spațiul intracomunitar sau provenit din import, care îndeplinește cel puțin cerin-țele minime ale standardului EURO 5, achiziționat de la persoane juridice care au ca obiect de activitate vânzarea autovehiculelor și al cărui preț de achiziție nu depășește suma de 50.000 lei, la care se adaugă TVA după caz;


- garanția statului va fi de maximum 50% din finanțarea acordată;


- beneficiarii trebuie să dispună de un avans de minimum 5% din prețul de achiziție a autoturismului nou. De asemenea, se obligă să asigure autoturismul printr-o poliță de asigurare de tip CASCO. 


Pentru anul 2015, plafonul alocat Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi a fost de 350 de milioane lei. Pentru anul 2016 se propune suma de 100 de milioane lei din diferența neutilizată din plafonul alocat pentru anul 2015.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5025 secunde