Ministrul Eugen Teodorovici:

"România ar putea demara discuțiile pentru un nou acord cu FMI"

135

Articole de la același autor

România intenționează să demareze discuțiile cu creditorii internaționali pentru un nou acord de asistență încă din acest an, ca urmare a sprijinului oferit de principalele partide politice.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, recent, că Guvernul de la București ar putea ajunge la un nou acord cu Fondul Monetar Internațional și Uniunea Europeană în 2016, pentru a se proteja împotriva șocurilor de pe piață. Separat, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că social democrații au cerut Guvernului să negocieze un acord, ideea fiind susținută și de liderul Partidului Liberal, Alina Gorghiu.

"România se poate descurca singură și nu avem nevoie de finanțare de la FMI, dar ar fi o idee bună să avem un tip de acord flexibil ca o măsură de siguranță împotriva turbulențelor de pe piață. Costurile de finanțare sunt foarte mici în prezent, dar nu poți ști niciodată", a declarat Eugen Teodorovici.

Începând din 2009 și până în prezent, România a încheiat trei acorduri consecutive de împrumut cu Fondul Monetar Internațional și Uniunea Europeană, care au servit ca o ancoră pentru politicile guvernamentale în domeniul bugetului, privatizării companiilor de stat și economiei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5445 secunde