Codul Fiscal, ultimele modificări

TVA de 20%, din 2016. Taxa pe stâlp, eliminată, supra-acciza la carburanți rămâne

292
1
TVA de 20%, din 2016. Taxa pe stâlp, eliminată, supra-acciza la carburanți rămâne - fondcodfiscal-1440077649.jpg

Articole recomandate

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, ieri, că în cadrul discuțiilor tehnice care au avut loc între reprezentanții partidelor parlamentare cu privire la reexaminarea Codului fiscal, s-a decis amânarea cu un an a măsurii de eliminare a supra-accizei pe carburanți, aceasta urmând să fie aplicată din 2017, nu din 2016, așa cum era stabilit inițial.

"S-a ajuns la un consens, la acest nivel cel puțin, vizavi de amânarea a două măsuri. În primul rând TVA va fi la 20% de la 1 ianuarie 2016, iar de la 1 ianuarie 2017, de 19%. O a doua măsură propusă de PNL a fost aceea de a amâna pentru un an de zile eliminarea supra-accizei pentru 2016, urmând ca acest lucru să se întâmple din 2017. Acestea au fost cele două măsuri propuse de PNL", a declarat Teodorovici, la finalul discuțiilor, care au avut loc la Palatul Parlamentului.

El a precizat, însă, că ținta de deficit bugetar de 1,2% nu va putea fi atinsă nici acum, după aplicarea acestor măsuri de amânare.

"Cifrele de astăzi, în urma discuției pe cele două măsuri, sunt aproximative, undeva la 0,5 - 0,6% este reducerea deficitului estimat de noi inițial, adică în jurul cifrei de 2%. (...) Deci, nu ne vom încadra în acea țintă de 1,2% impactul fiscal", a adăugat Teodorovici.

Ministrul de Finanțe a spus că impactul bugetar al eliminării taxei pe construcții speciale este de 1 miliard de lei, în timp ce impactul eliminării supra-accizei va fi de 2,7 miliarde de lei, fără TVA.

Ministrul Finanțelor a mai spus că în cadrul întâlnirii cu reprezentanții partidelor politice s-a solicitat ca Guvernul să facă trimestrial în Parlament o informare cu privire la modul în care se realizează execuția bugetară, astfel încât parlamentarii să știe exact că ținta de deficit este respectată. El a arătat că aceste modificări vor fi discutate și cu partenerii internaționali.

Comentează știrea

gina
21 august 2015
comision

oferim contract de comision persoanelor dispuse sa posteze pt noi reclame pe internet 1-2 ore/zi.Relatii la [email protected] sau [email protected]

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 August 2015
Stire din Politică-Administrație : S-au înțeles! TVA de 20%
Pagina a fost generata in 1.8835 secunde