Partidul Social Românesc propune revenirea la TVA de 19%

186
1
Partidul Social Românesc propune revenirea la TVA de 19% - psropropunemirceageoana-1440001199.jpg
Partidul Social Românesc (PSRO) respinge proiectul de Cod fiscal propus de Guvern și susține modificarea acestuia în sensul reducerii cotei de TVA de la 24% la 19%, iar reducerea de 5% din CAS acordată în 2014 să fie redistribuită între angajatori (2,5%) și angajați (2,5%), a declarat, ieri, președintele formațiunii, Mircea Geoană. 


"Ceea ce noi propunem este acceptarea acestei reduceri de TVA la 19% pentru că, atunci când acesta a crescut de la 19% la 24%, nimeni nu a vorbit de gradualism. A fost un șoc, o măsură de corecție brutală și trebuie, într-o perioadă de creștere economică, să se revină la situația ante-factum. Este o chestiune legată și de reparația față de scăderile salariale de 25%", a precizat Geoană, după o întâlnire de lucru cu confederațiile sindicale BNS, CNS Cartel Alfa, CNSLR-Frăția. 


El a adăugat că partidul său propune ca tot ceea ce înseamnă avantaj fiscal, realizat în prezent de către angajator, să fie distribuit în mod egal, respectiv 2,5% reducere de CAS pentru angajator și 2,5% reducere pentru salariat, pentru că România este țara europeană care are una dintre cele mai înalte cote de impozitare a muncii. 


Geoană a mai precizat că o altă propunere a PSRO vizează actualizarea deducerilor personale de bază și suplimentare, astfel încât nivelul de impunere pentru salariile mici și medii să se apropie de cel existent în momentul introducerii cotei unice (2005). 


Comentează știrea

nicoleta
20 august 2015
oportunitate

Cautam operatori online care vor sa castige progresiv comisioane, cu o munca usoara de 2-3 ore /zi.Se asigura training gratuit sub forma unor lectii pe e-mail, la sfarsitul acestor cursuri puteti CONTINUA sau va puteti RETRAGE.Asiguram contract legal de comision. Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice și se poate lucra de oriunde din țară și din străinătate. Când doriți mai multe informații, contactați unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de e-mail: [email protected] Oferim și solicităm seriozitate!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 August 2015
Stire din Politică-Administrație : S-au înțeles! TVA de 20%
Pagina a fost generata in 0.5305 secunde