11.500 de polițiști vor fi în stradă de Ziua Marinei

196
11.500 de polițiști vor fi în stradă de Ziua Marinei - politiarutiera-1344868525.jpg
În perioada premergătoare Sărbătoririi Adormirii Maicii Domnului și pe timpul acesteia, îndeosebi în intervalul 13 - 15 iunie a.c., pe lângă dispozitivul curent, Poliția Română a luat o serie de măsuri suplimentare pentru menținerea climatului de ordine și liniște publică, precum și pentru asigurarea unei reacții ferme și a unei intervenții rapide la solicitările cetățenilor.
Astfel, peste 11.500 de polițiști vor acționa, în medie, zilnic, atât pentru îndeplinirea responsabilităților necesare asigurării unui climat public de ordine și siguranță, cât și în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în localitățile unde se vor desfășura manifestări religioase, culturale și artistice.
Potrivit unui comunicat de presă emis de IGPR, din totalul polițiștilor aflați în misiune, peste 7.100 sunt de la structurile de ordine publică, aproape 1.700 de la rutieră, peste 1.000 de la investigații criminale, aproape 750 de la Poliția Transporturi, peste 190 de la investigarea fraudelor, 77 de la structurile de arme, explozivi și substanțe periculoase, restul fiind de la alte formațiuni.
Totodată, pentru prevenirea faptelor antisociale, zilnic, vor acționa aproape 3.100 de patrule, aproximativ 2.100 dintre acestea fiind auto, iar restul pedestre.
Pentru asigurarea fluenței traficului rutier și prevenirea evenimentelor rutiere, polițiștii rutieri vor acționa pe autostrăzi, pe principalele tronsoane de drumuri naționale și europene, o atenție deosebită fiind acordată arterelor ce converg către litoral și tronsonului București - Valea Prahovei.
Polițiștii rutieri vor fi sprijiniți în activitățile ce le vor întreprinde și de elicoptere aparținând Inspectoratului General de Aviație din cadrul M.A.I.
De asemenea, polițiștii vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele unităților de poliție rutieră, urmărind în special prevenirea și combaterea vitezei.
Structurile de poliție transporturi vor asigura patrularea, în medie, a peste 400 de trenuri de călători, cu precădere pe rutele către stațiunile montane și litoral, precum și a aproximativ 350 de stații și triaje de cale ferată, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje și din buzunare. De asemenea, se vor avea în vedere aerogările internaționale și naționale, precum și porturile de la Marea Neagră sau de la Dunăre.
În această perioadă, Poliția Română va asigura, alături de partenerii cu atribuții în domeniu, măsurile de ordine la peste 150 de manifestări publice de amploare (cu participarea a peste 1.000 de persoane) ce urmează să aibă loc în 38 de județe, precum și în municipiul București.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6676 secunde