11 dintre victimele catastrofei aviatice de la Tuzla vor fi conduse, astăzi, pe ultimul drum

1221
11 dintre victimele catastrofei aviatice de la Tuzla vor fi conduse, astăzi, pe ultimul drum - d9f373266fdfb81603f4d60ae3745ea6.jpg
Astăzi, la Constanța, Mangalia, Brăila, Cuza Vodă (județul Călărași), Bălești (județul Vaslui), Focșani, Vlădeni (județul Brașov), Buzău, iar mâine, la București, vor avea loc funeraliile militarilor care și-au pierdut viața în catastrofa aviatică de la Tuzla.
Ieri, la Centrul de Scafandri din Constanța, rudele, prietenii și cunoscuții locotenentului Liviu Antim (27 de ani) și fruntașului Cosmin Furtună (28 de ani) au putut să le aducă un ultim omagiu. Rudele, împietrite de durere, cu lacrimi șiroind, cu disperarea citindu-li-se în priviri, se întrebau continuu de ce tocmai cu ei destinul a fost atât de crunt.

Durere în toată țara!
Astăzi, la ora 11,30, locote-nentul Liviu Antim, maistrul militar clasa a II-a Cătălin Rădoi și fruntașul Cosmin Furtună vor fi conduși pe ultimul drum. Cere-monia religioasă va avea loc la Catedrala Episcopală, iar înmormântarea, la Cimitirul Central. La ora 12, la Mangalia, la Capela Militară și Cimitirul Sfânta Maria, cei care i-au cunoscut își vor lua adio de la maistrul militar clasa a II-a Florin Claudiu Cișmașu și soldatul Cosmin Florescu.
La ora 10, la Brăila, rudele, prietenii și colegii maistrului militar clasa a III-a Băduț Papuc îl vor conduce la mormânt. Fruntașul Marius Cătălin Chioveanu va fi înmormântat, la ora 11, la Cuza Vodă, județul Călărași, la biserica și cimitirul din localitate. Fruntașul Constantin Vlăduț Sărman va fi și el condus pe ultimul drum, tot astăzi, la ora 11, la Bălești, județul Vaslui. La ora 12, la Focșani, va fi înmormântat locotenent-comandorul Cătălin Vicențiu Antoche.
Funeraliile locotenentului Lavinia Guiță vor avea loc tot astăzi, la ora 14, la Vlădeni, județul Brașov, iar ale maistrului militar clasa I Răzvan Rângheț, la Buzău.
Mâine, la ora 12, la Cimitirul Militar Ghencea, va avea loc înmormântarea comandorului Nicolae Jianu, comandantul Școlii de Aplicație pentru Forțele Aeriene "Aurel Vlaicu" din Boboc.

Ministrul Oprea i-a vizitat pe supraviețuitori
Ministerul Apărării Naționale a anunțat că la funeralii vor fi prezenți reprezentanți ai con-ducerii Statului Major al Forțelor Aeriene și Statului Major al Forțelor Navale, colegi și camarazi ai celor doisprezece militari decedați.
Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Oprea, și șeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, i-au vizitat în seara zilei de marți, 6 iulie, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central "Dr. Carol Davila" din București, pe căpitanul Daniel Bâlsanu și pe maistrul militar Marius Nazare, răniți în catastrofa aviatică produsă pe 5 iulie, la Aerodromul Tuzla.
Ministrul Oprea și amiralul Marin au discutat cu cei doi militari și cu medicii care îi tratează, asigurându-se că starea de sănătate a acestora evoluează favorabil și că beneficiază de cele mai bune condiții de îngrijire.
Căpitanul Daniel Bâlsanu a fost diagnosticat cu contuzii și trauma-tisme minore, iar maistrul militar Marius Nazare a fost diagnosticat cu contuzii, traumatisme și arsuri pe 10 la sută din suprafața corpu-lui. În prezent, starea de sănătate a militarilor răniți este bună.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6957 secunde