12 elicoptere nou-nouțe! Informații de ULTIMĂ ORĂ despre tipul aparatelor, beneficiari și valoarea investiției

2823
12 elicoptere nou-nouțe! Informații de ULTIMĂ ORĂ despre tipul aparatelor, beneficiari și valoarea investiției - elicopter-1590564107.jpg

Articole recomandate

Guvernul se reunește, astăzi, în ședință, pe ordinea de zi figurând mai multe proiecte de hotărâri și de ordonanțe de urgență.

Printre altele, Guvernul Orban urmează să adopte în ședință un proiect de hotărâre pentru aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții "Viziune 2020" privind achiziția, într-o primă etapă, a 12 elicoptere care vor intra în dotarea Inspectoratului General de Aviație al MAI.

"Proiectul de investiții «Viziune 2020» vizează achiziția de mijloace tehnice și echipamente specifice și are ca indicator reducerea timpului de răspuns. Astfel, a fost identificată ca o primă nevoie achiziționarea a șase elicoptere ușoare multifuncționale, echipate pentru operare în zona montană, și a șase elicoptere medii-grele multifuncționale echipate corespunzător pentru intervenții în situații de urgență atât în zona Mării Negre, cât și pe teritoriul național", se arată în nota de fundamentare a actului normativ, consultată de Agerpres.

Conform documentului, pentru finanțarea achiziției de mijloace tehnice și echipamente vor fi utilizate fonduri europene nerambursabile, prin intermediul Programului Operațional Infrastructura Mare.

"Obiectivul general al proiectului «Viziune 2020» este de a dezvolta și consolida capacitatea de răspuns la dezastre și la evenimente HILP (High Impact Low Probability) a autorităților responsabile prin dezvoltarea următorilor piloni strategici: terestru, maritim, aerian, respectiv comandă și control și constă în achiziționarea de mijloace tehnice și echipamente pentru dotarea autorităților responsabile.

Proiectul este localizat pe toată suprafața României întrucât Inspectoratul General pentru Situații de Urgență are, prin structura sa organizatorică, unități teritoriale subordonate în fiecare județ al țării, iar IGAv are acoperire națională.

Bugetul total al proiectului este de 3.263.410 mii lei, din care: 2.767.255 mii lei reprezintă finanțare din fonduri externe nerambursabile - 84,8%; 489.511 mii lei reprezintă co-finanțare - 15%; 6.644 mii lei reprezintă cheltuieli neeligibile - 0,2%", conform notei de fundamentare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0007 secunde