Concurs 3.000 de polițiști de frontieră vor păzi granițele în perioada sărbătorilor de iarnă

417

Articole de la același autor

Pentru a face față afluxului mare de călători preconizat în punctele de trecere a graniței, în perioada sărbătorilor de iarnă, 3.000 de polițiști de frontieră vor fi mobilizați în special la granițele cu Ungaria și Bulgaria.
Potrivit unui comunicat remis de Poliția de Frontieră Română, în luna decembrie, va fi suplimentat personalul care se ocupă de controlul documentelor și va crește numărul arterelor de control din punctele de fron-tieră, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, pentru fluidizarea traficului și reducerea timpului de așteptare.
De asemenea, s-a decis constituirea unei rezerve de personal, atât la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), cât și în cadrul structurilor teritoriale, formată din ofițeri specializați care vor fi pregătiți să acționeze, dacă situația o va impune.
Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română recomandă șoferilor tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, pentru a preîntâmpina suprasolicitarea doar a unora dintre acestea, din cauza infrastructurii și a fluxului mare de călători.
În condițiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria și Bulgaria, polițiștii de frontieră le recomandă conducătorilor auto rute alternative la ieșirea din țară.
Kiszombor, în județul Arad - PTF Nădlac - Nagylak, PTF Turnu - Batonnya și PTF Vărșand - Gyula, în județul Bihor - PTF Salonta - Mehkerek, PTF Borș-Artand, PTF Valea lui Mihai - Nyirabrany, PTF Săcuieni - Letavert, iar în județul Satu Mare - PTF Urziceni - Vallaj, PTF Petea - Csengersima, în timp ce pe frontiera româno-bulgară, șoferii au la dispoziție punctele de trecere a frontierei de la Giurgiu, Vama Veche, Bechet, Calafat, Ostrov-Silistra și Negru-Vodă-Kardan.
În luna decembrie a anului 2007, aproximativ trei milioane de persoane au trecut frontiera, dintre care peste 1,8 milioane au fost cetățeni români - 970.000 dintre aceștia, pe sensul de intrare în țară, iar 830.000, pe sensul de ieșire. Totodată, aproximativ 1,2 milioane de cetățeni străini au trecut, în același timp, frontiera, în ambele sensuri, se mai arată în comunicatul IGPF.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8203 secunde