A delapidat mii de metri cubi de lemn! Pădurar trimis în judecată

164
A delapidat mii de metri cubi de lemn! Pădurar trimis în judecată - ddd-1578383708.jpg
Un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Dealu Negru a fost trimis în judecată de către procurorii bistrițeni pentru delapidarea a peste 13.500 de metri cubi de material lemnos din gestiune, pe care ulterior i-a vândut altor trei persoane, întocmind și acte false în acest sens, transmite Agerpres. Pe piața liberă, valoarea cantității de lemn delapidate de către pădurar depășește 2,5 milioane lei.

Potrivit raportului de activitate pe luna decembrie 2019 făcut public de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, pădurarul este acuzat de delapidare și fals intelectual, după ce, în luna octombrie a anului 2018, și-a însușit fără drept din gestiunea sa cantitatea de 13.564 metri cubi material lemnos, pe care a remis-o celorlalți trei inculpați în schimbul unor sume de bani, împreună cu documente întocmite în fals.

Falsele avize de însoțire a materialului lemnos au fost prezentate ulterior de către cei trei inculpați organelor de poliție, atunci când transporturile de lemn au fost controlate.

Cei trei bărbați la care au ajuns lemnele însușite ilegal au fost trimiși în judecată pentru uz de fals și complicitate la delapidare.

Ocolul Silvic Dealu Negru gestionează fond forestier din cadrul Munților Călimani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.845 secunde