A DISPĂRUT UNUL DIN GEMENII ROMULUS ȘI REMUS, de la Lupoaică! IATĂ UNDE ESTE!

2401

Articole de la același autor

Constănțenii au constatat, astăzi, cu stupoare, că unul dintre copii din bronz, elemente ale grupului statuar Lupa Capitolina de la intrare în Zona Peninsulară, a dispărut.

Reprezentanții Primăriei Constanța dau asigurări că statueta nu a fost furată, ci pentru a nu avea loc vreun accident, a fost îndepărtată de angajații Serviciului Amenajări Urbane, urmând să fie lipit săptămâna viitoare.

"Romulus și Remus sunt în siguranță! Niciunul din cei doi copii de bronz, elemente ale grupului statuar Lupa Capitolina din Constanța, nu a fost furat!

De-a lungul timpului au existat mai multe tentative de vandalizare a statuii Lupoaicei din Constanța. Pentru că a fost forțată, tija care îl ținea legat pe unul dintre copii de soclu a cedat. Ca să nu se întâmple vreun accident sau să nu fie sustras, angajații Serviciului Amenajări Urbane din cadrul Primăriei Constanța l-au ridicat de pe locație și a fost depozitat în loc sigur. Săptămâna viitoare, copilul din bronz va fi repus pe poziție.

În perioada următoare, statuile și monumentele istorice din oraș vor intra într-un amplu proces de restaurare. Primăria Municipiului Constanța în colaborare cu reprezentanți ai Ministerului Culturii a întocmit documentația necesară achiziționării unor contracte privind restaurarea si reabilitarea acestora", au transmis reprezentanții Primăriei Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6292 secunde