A fost găsită a șaptea victimă în urma incendiului de la Ferma Dacilor

1896
A fost găsită a șaptea victimă în urma incendiului de la Ferma Dacilor - clipboard01-1703671366.jpg

Articole de la același autor

Cadavrul carbonizat al unui copil a fost găsit miercuri dimineaţă, la pensiunea Ferma Dacilor, din judeţul Prahova, afectată de un incendiu de proporții. „A fost extrasă cea de-a şaptea victimă carbonizată (minor)”, a transmis ISU.

Se continuă acţiunea de căutare, încă o persoană fiind în continuare dispărută după incendiul care a afectat marţi dimineaţă pensiunea Ferma Dacilor. Alte două persoane, mamă şi fiu, au suferit arsuri pe 5% şi 8% din suprafaţa corpului.

Reamintim că incendiul a izbucnit marți, 26 decembrie, în jurul orei 6 în Tohani, sat aflat la aproximativ 90 de kilometri de București. În incinta clădirii se aflau 26 de persoane, dintre care 8 au fost date inițial dispărute.

Conform şefului DSU Raed Arafat, pensiunea a ars generalizat. El a precizat că pensiunea este formată din parte şi etaj, având cinci camere la parter şi şase la etaj, care erau ocupate.

Potrivit ISU Prahova, pensiunea Ferma Dacilor nu are autorizație de securitate la incendiu.

Tragedia de la Ferma Dacilor a mobilizat forțe impresionante la complexul din Tohani. Ancheta e condusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul din Prahova.

Printre specialiștii se numără o echipă de la Institutul Național de Criminalistică, dar și experți de la INSEMEX Petroșani, care trebuie să lămurească de unde a pornit incendiul.

Printre ipoteze ar fi o defecțiune la centrala pe lemne a complexului, o mână criminală, dar și o supraîncărcare a rețelei electrice.

Patronul complexului turistic, Cornel Dinică, a fost audiat alături de alte persoane, dar nu a putut spune nimic din cauza șocului: și-a pierdut un fiu în incendiu.

Ancheta va trebui să lămurească și dacă holul restaurantului respectă sau nu normele de securitate la incendiu. Însă acest lucru ar fi trebuit să fie observat la controalele din trecut ale pompierilor. Inspectorii veniți la fața locului susțin că nu le este clar din documente când a început să funcționeze. Mai mult decât atât, potrivit acestora, localul nu avea autorizație de securitate la incendiu.

Pentru neregulile găsite în 2019, proprietarul fermei a primit 6 avertismente. Prefectul județului a declarat că un alt control s-ar fi desfășurat și acum 3 ani, însă susține că nu știe cum s-a încheiat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.557 secunde