A intrat hoțul la vecinul? Iată ce trebuie să faceți!

641
A intrat hoțul la vecinul? Iată ce trebuie să faceți! - 4-1322819767.jpg
Oamenii sunt bine intenționați când, observând cum un individ suspect încearcă să intre în casa vecinului, îl atenționează că vor chema Poliția dacă nu pleacă imediat. Hoțul pleacă și, mulțumiți că bunurile vecinului sunt în siguranță, nu îi mai sesizează nimeni pe oamenii legii. Comisarul șef Iulian Mân-druță, șeful Poliției de Pro-ximitate Constanța, spune că oamenii vor să facă un bine, dar greșesc.
"De cele mai multe ori, cei care sunt bine intenționați, intervin ei și strigă: «Ce cauți dom'le acolo, pleacă imediat!». Ideal ar fi să pună repede mâna pe telefon și să sune la Poliție. Să se uite bine la suspect, să vadă cum este îmbrăcat, ce înălțime are și dacă vede și vreun semn distinctiv, precum un tatuaj sau altceva, este foarte bine. Poate se înșeală, poate nu este un hoț, dar nu contează, este un străin și este bine să se sesizeze. Dar, prin intervenția lor, oamenii doar îi atenționează. Hoții pleacă, dar cel mai probabil vor încerca să spargă o altă casă, unde poate nu-i va mai observa nimeni. Iar polițiștii trebuie să-l prindă", a afirmat cms. șef Mândruță.
De aceea, sfatul lui este: "Mai bine îl lasă să intre, timp în care sună la 112. Chiar dacă a spart, chiar dacă iese cu bunuri. Mai bine, polițiștii îl prind cu bunurile asupra lui, nu încercând să intre în locuință. Trebuie precizat că tentativa de furt este mai greu de dovedit decât furtul, căci hoțul poate spune că a greșit ușa".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6232 secunde