Șoric în variantă constănțeană

Declarații incredibile ale șefului Poliției Neptun în "cazul Beinur"

3004
4
Declarații incredibile ale șefului Poliției Neptun în

Numele lui a fost implicat, de-a lungul timpului, în mai multe scandaluri. A fost ținta a zeci de plângeri, fiind de notorietate, la un moment dat, că este polițistul cu cele mai multe sesizări înregistrate pe numele său. Unele au fost făcute chiar de polițiști detașați pe litoral, care s-au plâns că le-ar fi fost cerută șpagă pentru a le fi eliberat pistolul și a fi semnat ordinul de serviciu. Din toate aceste "încercări" a scăpat basma curată! Este vorba de șeful Poliției Neptun, comisar șef Niculaie Negrilă.

Sub ochii și "patronajul" lui Nicu-laie Negrilă, clanul Beinur își vedea liniștit de taxele sale de protecție, fiind de notorietate, în prezent, că gruparea șantaja diverși oameni de afaceri pentru a-și impune supre-mația în zonă. Totul se făcea, spun polițiștii, "sub acoperirea" adjunctului șefului Poliției Neptun, comisar șef Cristinel Nițoi, de altfel, arestat, în toamna anului trecut, odată cu reprezentanți de seamă ai clanului Beinur.
Procurorii spun în rechizitoriul întocmit că, dacă victimele grupării lui Beinur înaintau plângeri penale împotriva membrilor acesteia, prin care sesizau că sunt amenințați ori terorizați să le plătească sume de bani drept taxă de protecție, Nițoi ar fi avut grijă să pună capăt cercetă-rilor înainte de a fi început, "mușamalizând aflarea adevărului, prin obținerea unor soluții de netrimitere în judecată", mai precizează anchetatorii.
Deși lumea vorbește că aceste situații erau de notorietate, cel puțin pe plan local, comisarul șef Niculaie Negrilă, firește, habar nu avea că s-ar petrece așa ceva în ograda sa, chiar sub ochii săi. Mai mult, el a fost menținut în funcție, deși era limpede pentru toată lumea că era imposibil, ca șef de Poliție, să fie străin de ce se întâmpla în ograda sa.

"Oameni serioși"
Încrengăturile dintre polițiști și clanul care acaparase afacerile "subterane" din sudul litoralului sunt, din câte se pare, mult mai strânse. Iar șeful Poliției de la Neptun, cu siguranță, nu este deloc străin de tot ce se-ntâmplă.
Mai mult decât atât, declarația sa dată în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București, Secția a II-a, unde se află pe rol dosarul nr. 1144/2/2011 în care Beinur Nure-din, Erchin Nuredin, Nelu Mihai Balaban, Mannix Pădure, Con-stantin Ovidiu Pop, Valentin Popa, Cristinel Nițoi și Emanoil Han-ganu sunt judecați pentru comiterea infracțiunii de șantaj, oferă o notă de "deja-vu". Din câte se pare, comisarul șef Niculaie Negrilă devine al doilea exemplu al Poliției Române, după vestitul caz Aure-lian Șoric, fostul șef al IPJ Neamț, care, printre lacrimi, le lua apărarea unor cămătari.
Varianta constănțeană a lui Șoric, așa cum ne permitem, elegant, să îl denumim pe comisarul șef Niculaie Negrilă, audiat fiind în dosarul lui Beinur, de la București, la termenul din data de 23 noiembrie 2011, cu aceeași inocență face o declarație șocantă. El este întrebat de judecător cum sunt percepuți Beinur Nuredin și Erchin Nuredin în Dobrogea, la care Negrilă dă un răspuns care a creat rumoare în sală și a adus zâmbetul pe fețele asistenței. Răspunsul său a fost: "Sunt oameni serioși, cunoscuți cu afaceri în zonă, nu știu să fi existat alte plângeri pe numele lor". Cu alte cuvinte, faptul că, începând din 1999, Beinur era cunoscut că cere taxe de protecție și că amenință, chiar cu pistolul la tâmplă, pe afaceriștii care nu i se supuneau, era doar o simplă necunoscută pentru șeful Poliției de la Neptun.

Corb la corb nu-și scoate ochii
Mai mult, el își apără subordonatul, respectiv pe comisarul șef Cristinel Nițoi, în cazul căruia procurorii au găsit dovezi solide pentru a-l trimite în judecată alături de clanul Beinur, din interceptările telefonice demonstrându-se că exista o legătură strânsă între acesta și membrii respectivei grupări.
"Personal, nu consider că procedeul inculpatului Nițoi de a atașa plângerile la dosar a fost motivat de dorința de a-i favoriza pe Beinur și Erchim, deoarece l-am văzut pe Nițoi efectuând cercetări și chemându-i la secție pe cei doi inculpați", a spus Negrilă judecătorilor vizavi de faptul că Nițoi tot aduna plângerile depuse de Marian Mocea pe numele membrilor clanului Nuredin, sub o presupusă "conexare" a acestora, dar ele nu aveau să fie soluționate vreodată…
Pe de altă parte, el uită subit de o întâlnire pe care partea vătămată din acest dosar, Marian Mocea, spune că a avut-o cu șeful Poliției de la Neptun, chiar în biroul acestuia, pentru a depune o plângere referitoare la un eveniment ce ar fi avut loc la data de 18 februarie 2010. Întrebat de câteva ori, de avocați și instanță, comisarul șef Niculaie Negrilă spune: "Partea vătămată Mocea nu a venit la mine în birou pentru a depune vreo plângere și nu am discutat despre vreo taxă de protecție".

Negrilă, martor în apărare pentru clanul Beinur
Dacă toate acestea nu ar fi fost de ajuns, comisarul șef Niculaie Negrilă, șeful Poliției de la Nep-tun, este citat ca martor în apărare într-un alt dosar, de data aceasta civil, nr. 4090/254/2010, aflat pe rolul Judecătoriei Mangalia, care are ca obiect "pretenții", în care vărul lui Beinur Nuredin, Ermin Nuredin, are calitatea de reclamant, iar Marius Florentin Mocea de pârât.
Pentru că nu s-a prezentat în fața instanței de judecată, la termenul din 14 noiembrie 2011, judecătorii îl citează cu mandat de aducere pe Negrilă, pentru termenul care a avut loc luni, 28 noiembrie. Mandatul de aducere a fost pus în executare de Jandarmerie.
De ce este chemat șeful Poliției din Neptun să dea cu subsemnatul la instanță ca martor în apărare pentru clanul Beinur dacă între el și astfel de persoane nu ar exista o legătură specială?! Își permite oare oricine să aducă în instanță pe șeful unei Poliții, chiar de-ar fi el și de la Neptun?

Șeful IPJ Constanța: "Sunt surprins!"
Am încercat să luăm, ieri, legătura și cu șeful Poliției Neptun, comisar șef Niculaie Negrilă, dar acesta nu a fost de găsit nici la sediul Poliției și nici nu a răspuns la telefon.
În schimb, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, comisar șef Valentin Burlacu, ne-a spus: "Declarația este cel puțin uluitoare! Sunt total surprins! Vă promit că voi verifica acest lucru și voi avea un punct de vedere".



Comentează știrea

basina
2 decembrie 2011
lepra Nitoi

acesti interlopi politisti nu vor scapa de bratul lung al legii.Lacomia le-a luat mintile. ASTEPTAM CU TOTII SENTINTA !!!

un cetatean
2 decembrie 2011
Unde s-a ajuns, incredibil !!!

...este curios ca acest "police-man" mai este in functie, nu a fost destituit si pus sub urmarire penala. Cu asemenea specimene care se infratesc cu infractorii cum sa aperi ordinea intr-un oras.

Marinescu Eduard
5 decembrie 2011
Dezinformare

Doamna Camelia Miu Mitric dezinformeaza grosolan, poate doar de dragul cresterii tirajului. Sunt una dintre putinele persoane prezente in sala de judecata atunci cand a fost audiat comandantul politiei din Neptun. (Apropos, dvs. jurnalistii pe unde erati la acea ora, dat fiind ca sedinta a fost publica?) Pentru inlaturarea oricaror interpretari va revine obligatia (deontologica) de a prezenta in ziarul dvs. copia declaratiei de martor a lui Negrila. Pana atunci, pentru cei rationali si care doresc sa fie informati potrivit realitatii si care nu se pronunta in vre-un fel doar pentru ca "asa scrie la ziar" va pot spune ca : 1. Negrila nu a fost propus ca martor de nici una dintre parti ci de catre Parchet, de catre procurori, pentru lamurirea situatiei inculpatului Nitoi, adica a fostului sau subaltern; 2. Negrila nu a luat apararea nici a lui Beinur si nici a lui Mocea ci doar a facut remarca ca nici unul dintre acestia nu are plangeri penala la politia Neptun, evident in afara de cea pentru care se judeca in prezent; 3. a mai declarat ca ambele parti sunt cunoscute pentru ca au diverse afaceri in Neptun, nu ca sunt oameni seriosi asa cum apare in ziarul dvs; 4. Exista pe rolul altei judecatorii un proces civil intre Negrila si Mocea, motiv pentru care Mocea incearca sa rezolve procesele prin presa si nu in justitie (de exemplu, prin intermediul "Cuget Liber"); 5. Negrila nu a luat apararea lui Nitoi ci dimpotriva a facut precizarea ca acesta a incalcat mai multe ordine privitoare la cercetarea penala. 6. Audierea lui Negrila a durat mai bine de doua ore si au fost consemnate multe lucruri. Ziarul dvs. a prezentat doar impresiile retinute de Mocea.

Sandu Alexandru
5 decembrie 2011
Cum e cu martorii in procesul penal?

Nu cunosc partile si nu ma intereseaza deznodamantul acestui proces. Ca orice alt cetatean spun doar ca daca au incalcat legea sa plateasca. Ceea ce mi-a placut cel mai mult din articol a fost fraza : "De ce este chemat șeful Poliției din Neptun să dea cu subsemnatul la instanță ca martor în apărare pentru clanul Beinur dacă între el și astfel de persoane nu ar exista o legătură specială?! Își permite oare oricine să aducă în instanță pe șeful unei Poliții, chiar de-ar fi el și de la Neptun?" Cunostintele de drept ale autorului articolului nu depasesc genunchiul broastei si cu toate acestea isi permite sa scrie la un ziar care se doreste a fi important. Daca as fi avocatul lui Beinur sau Negrila as solicita audierea ziaristei in calitate de martor si atunci as vrea sa vad daca se prezinta sau nu in instanta. Poate ca atunci s-ar apleca mai mult asupra codului de procedura penala si ar intelege care este treaba cu martorii in procesul penal. Spor la invatatura! Daca insa stiati toate aceste lucruri si totusi ati scris fraza aceasta memorabila, atunci ...

Articole pe aceeași temă

Marţi, 08 Februarie 2011
Stire din Eveniment : "Legea Beinur" în sudul litoralului
Pagina a fost generata in 0.3677 secunde