Nuredin Beinur, finul lui Nicu Gheară, săltat de mascați

6992
Nuredin Beinur, finul lui Nicu Gheară, săltat de mascați - 1d065bb34a7e82eb8d1b6f88112ee809.jpg
Anchetatorii români au organizat, ieri, o acțiune fără precedent îndreptată împotriva lui Nuredin Beinur, cel mai controversat om de afaceri din sudul litoralului.
Încă de dimineață, procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, cu sprijinul tehnic al SRI și împreună cu lucrători din cadrul IGPR, au efectuat, simultan, 19 percheziții în Constanța, Mangalia, Ilfov, București și Sibiu, cu privire la membrii clanului Nuredin.
Dintre acestea, șase percheziții au avut loc în diferite locații din Constanța și Mangalia. Mascații au descins inclusiv în clubul Kremlin, din Neptun, patronat de Nuredin Beinur, precum și în locuința părinților acestuia. Anchetatorii susțin că, din locațiile percheziționate, au fost ridicate mai multe bunuri și înscrisuri ce vor fi utilizate de procurori pentru probatoriu. Totodată, Nuredin Beinur a fost reținut și dus la audierile ce au avut loc la Parchetul General. Pe tot parcursul zilei de ieri, telefonul mobil al acestuia a fost închis, semn că audierile s-au prelungit până târziu, în noapte. De altfel, surse neoficiale din cadrul IGPR au precizat că este posibil ca Nuredin Beinur să primească ordonanță de reținere, iar apoi să fie prezentat instanței de judecată cu propu-nerea de arestare preventivă sub acuzația de șantaj.
Pe de altă parte, surse din cadrul DGA au declarat că doi polițiști au fost audiați în acest dosar, sub acuzația că ar fi protejat afacerile lui Beinur. În cele din urmă, reprezentanții DGA Constanța au transmis un comunicat de presă prin care au confirmat că funcționari din cadrul MAI sunt audiați în acest dosar.
Cu toate că ofițerii DGA s-au ferit să dea numele celor care ar fi implicați în afacerile clanului Nuredin, redactorii Cuget Liber au aflat că este vorba despre comi-sarul șef Cristinel Nițoi, de la Poliția Neptun, și comisarul Gabriela Iacob, șeful Biroului Poliției Rutiere Mangalia. Cei doi au fost audiați fiind suspectați de abuz în serviciu și favorizarea infractorului. Și ei au avut, ieri, telefoanele închise, astfel că nu și-au putut exprima punctele de vedere cu privire la acuzațiile care există împotriva lor.
La rândul lor, procurorii din cadrul Parchetului General s-au ferit să dea prea multe informații și s-au limitat să spună că cercetările care îi vizează pe membrii "clanului Nuredin" fac referire la săvârșirea de infracțiuni grave, precum șantaj, abuz în serviciu, evaziune fiscală, delapidare și ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice.

"Prințul" litoralului
Nuredin Beinur este cunoscut drept capul lumii interlope din Mangalia, titulatură de care el s-a dezis dintotdeauna.
De-a lungul timpului, a fost implicat în numeroase scandaluri violente fiind considerat cel mai influent afacerist din sudul litoralului. Cunoscut ca un prosper om de afaceri, dar mai ales ca fin al lui Nicu Gheară, Beinur deține supremația în Mangalia.
De altfel, el a fost, de-a lungul anilor, implicat în numeroase conflicte, mai ales cu clanul condus de Ismail Iașar, zis Săceanu, cu care încă din anii ‘90 împărțea sferele de influență în Constanța. Cea mai mare dispută ca, de altfel, și ultima, a avut loc la data de 1 mai 2000. La timpul respectiv, cele două grupări rivale s-au bătut într-o discotecă din Neptun, apoi s-au răfuit pe străzile din Mangalia. Săceanu a fost reținut de polițiști, motiv pentru care a doua zi a plănuit răzbunarea. Membrii clanului său înarmați cu arme albe și sticle cu benzină au pornit spre Mangalia. Totuși, mascații de la DIAS au fost pe fază și au reușit să-i oprească la intrarea în oraș, zeci de persoane fiind atunci reținute.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1991 secunde