A negat că a furat bani dintr-un bancomat din Eforie Sud

263
A negat că a furat bani dintr-un bancomat din Eforie Sud - 7a4797b89a94056b3b6a5c52e67465f9.jpg
Magistrații de la Tribunalul Constanța l-au audiat, ieri, pe Răzvan Alexandru Neagu, student al Universității de Marină Civilă, trimis în judecată de DIICOT Constanța pentru falsificare de instrumente de plată electronică, deținere de echipamente de falsificare a mijloacelor de plată electronică și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.
Potrivit anchetatorilor, la data de 13 ianuarie 2006, Neagu și prietenul său, Marius Lucian Lisandru, ar fi falsificat un card și ar fi scos suma de 14,5 milioane de lei vechi dintr-un bancomat Raifeissen, din Eforie Sud. Anchetatorii spun că cei doi "carderi" au dat spargerea și au demarat în trombă la bordul unui autoturism marca Mercedes de culoare neagră, rulând pe șosea cu 180 km la oră. Polițiștii din Eforie au fost sesizați de un trecător anonim despre o posibilă spargere la bancomat, așa că oamenii legii au pornit în urmărirea suspec-ților, însă pe drum, Neagu și Lisandru au aruncat banii pe geamul mașinii și polițiștii s-au oprit să îi recupereze, în detrimentul prinderii lor.
După o lună de la comiterea faptei, cei doi au fost identificați după înregistrarea de pe camerele de supraveghere ale băncii, declarațiile martorilor și polițiștilor, suspecții fiind ulterior arestați. La scurt timp însă, judecătorii au decis eliberarea lui Neagu și Lisandru și judecarea lor în libertate.
Prezent, ieri, în fața instanței, Neagu a declarat că, pe 13 ianuarie 2006, a fost la Judecătoria Medgidia, unde a fost martor într-un proces. "Am mers cu un Opel Vectra la Medgidia, condus de Lisandru, iar la întoarcere am luat-o cu noi și pe mama unui prieten, pe care am adus-o la Constan-ța, în cartierul Tomis Nord. Nu știu de ce martorii mă indică pe mine și pe Lisandru ca autori ai faptei", a afirmat Neagu. Procurorii au precizat că tânărul nu este la prima faptă de acest gen, el având un alt dosar penal pe rolul Tribunalului Tulcea, unde este judecat, alături de fratele său și de alți prieteni, tot pentru devalizarea unor banco-mate din Tulcea. Celălalt acu-zat, Marius Lucian Lisandru, nu a venit ieri în fața instanței pentru că este plecat într-un stagiu de pregătire de zece zile și urmează să se întoarcă acasă. El va fi audiat de judecători la termenul din 21 octombrie, împreună cu patru martori propuși de procurori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1457 secunde