A scăpat de arestul la domiciliu! Mircea Beuran, cercetat sub control judiciar

132
A scăpat de arestul la domiciliu! Mircea Beuran, cercetat sub control judiciar - dddd-1584088584.jpg
Curtea de Apel București a admis o contestație depusă de Mircea Beuran și i-a revocat acestuia măsura arestului la domiciliu, urmând ca medicul să fie cercetat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de DNA că a primit o mită de 10.000 de euro pentru a-i aranja unui doctor ocuparea unui post de asistent universitar la UMF "Carol Davila" București, relatează Agerpres. Săptămâna trecută, Tribunalul București prelungise cu 30 de zile arestul la domiciliu în cazul medicului, însă acesta a contestat decizia la Curtea de Apel București și a avut câștig de cauză.

Cât timp se află sub control judiciar, Beuran trebuie să respecte mai multe obligații printre care: să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată; să comunice periodic informații relevante despre mijloacele sale de existență; să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, în niciun mod, cu martorii din caz. În plus, el nu are voie să desfășoare activitatea de președinte al Senatului Universitar al UMF Carol Davila, de director al Departamentului 10 Chirurgie și șef al disciplinei Chirurgie Generală din cadrul aceleiași universități, în exercitarea cărora se presupune că a săvârșit infracțiunea pentru care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale.

Decizia instanței este definitivă.

DNA susține că, pe 18 decembrie 2018, Mircea Beuran, în calitate de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul UMF "Carol Davila", a acceptat și primit de la un medic (martor în cauză) într-o unitate spitalicească din București suma de 10.000 euro în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu. Concret, Beuran este acuzat că a primit banii respectivi atât pentru a propune în cadrul UMF "Carol Davila" scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către medicul care i-a dat mită. Procurorii notau că postul respectiv nu a fost scos la concurs.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2888 secunde