COVID-19 / Sfatul medicului: Să limităm deplasările inutile!

510
COVID-19 / Sfatul medicului: Să limităm deplasările inutile! - dddd-1584088082.jpg
România încă are un număr redus de cazuri de infectare cu coronavirus, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm, ci să înăsprim responsabilitatea individuală și limitarea deplasărilor, a declarat pentru Digi 24 Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca. Medicul a precizat că atunci când se ajunge la un număr foarte mare de cazuri în scurt timp, sistemul de sănătate ajunge în dificultate, iar medicii ajung să fie epuizați, așa cum s-a întâmplat în Italia.

Potrivit medicului, populația e vectorul de transmitere a infecției. Când transmiterea va fi intercomunitară, va fi imposibil să fie controlată, asta se întâmplă în Italia, a spus Țincu.

Potrivit acestuia, esențiale sunt prevenția și limitarea mobilității persoanelor care pot transmite boala. "Unii oameni nu au înțeles că principala modalitate de transmitere a virusului care stă în puterea noastră e limitarea deplasărilor inutile", a spus medicul.

Medicul a subliniat că România are un număr mic de pacienți cu coronavirus și că nu e o prioritate absolută golirea secțiilor ATI, dar că trebuie atent monitorizată evoluția cazurilor. Întrebat dacă este eficient spirtul în dezinfectare, medicul a răspuns că spălarea cu apă și săpun este principala recomandare. "Spirtul, dacă discutăm la alcool, trebuie să aibă peste 60% ca să aibă efect și e în recomandarea OMS", a explicat Țincu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2557 secunde