Abaterile de la normele de conviețuire socială, sancționate de polițiștii locali

130
Abaterile de la normele de conviețuire socială, sancționate de polițiștii locali - locala4-1650555874.jpg

Articole de la același autor

Direcția Generală Poliția Locală acționează constant pentru menținerea ordinii și liniștii publice și pentru prevenirea infracționalității în municipiul Constanța. Săptămâna trecută, polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică Centru au monitorizat și verificat, în scopul asigurării unui climat public civilizat mai multe zone de interes public: cartierele Faleză Nord, Centru, zonele Capitol, Dacia, Casa de Cultură, ICIL, Poarta 1, Faleza Cazino, Portul Turistic Tomis, parcurile Tomis II, Oleg Danovski, Arheologic, Gară și piața Griviței.

În urma verificărilor, au fost legitimate 158 de persoane și au fost aplicate 144 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 37.900 lei.

Cele mai multe abateri au vizat: consumul de alcool pe domeniul public, depozitarea pe domeniul public a mărfurilor, ambalajelor, materialelor și a altor obiecte care dăunează esteticii, aruncarea de gunoi pe domeniul public sau nesolicitarea unui nou act de identitate la expirarea termenului de valabilitate al acestuia.

Totodată, au fost identificate 24 de persoane care apelau, în mod repetat, la mila publicului. Ca măsură complementară, au fost anunțate Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și Direcția Generală de Asistență Socială, pentru luarea în evidență și dispunerea măsurilor legale conform competențelor.

Proprietarul unui câine încadrat în categoria periculos a fost sancționat pentru nerespectarea obligațiilor legale privind deținerea unui animal de companie și plimbarea câinelui fără botniță pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii locali împreună cu angajați CT BUS au identificat în mijloacele de transport în comun 18 de persoane care nu dețineau un titlu de călătorie valabil.

Cetățenii sunt rugați, în continuare, să ne semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341.922 sau la adresa de mail politia.[email protected] 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5066 secunde