Academia Navală "Mircea cel Bătrân", evaluată în clasamentul U-Multirank

245
Academia Navală

Articole de la același autor

Academia Navală "Mircea cel Bătrân" apare într-un nou clasament lansat de Uniunea Europeană. Comisarul european pentru educație, cultură, multilingvism și tineret, Androulla Vassiliou, a anunțat noua clasificare "U-Multirank" ce eva-luează performanța a peste 850 de instituții de învățământ superior din întreaga lume, printre care și zece universități din țara noastră. 

Cele zece instituții de învățământ cuprinse în listă sunt Universitatea "Babeș-Bolyay" din Cluj-Napoca, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanța, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea "Al. Ioan Cuza" din Iași, Academia de Studii Economice București, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Universitatea București, Universitatea Petroșani și Universitatea de Vest din Timișoara. 62% din universitățile cuprinse în clasament sunt din Europa, 17% din America de Nord, 14% din Asia, iar 7% din Oceania, America Latină și Africa.

Evaluările "U-Multirank" se bazează pe cinci domenii-cheie: performanța în cercetare, calitatea procesului de învățământ, orientare internațională, succes în transferul de cunoștințe și implicarea regională. Totodată, noul clasament ia în considerare și opiniile a 60.000 de studenți de la universitățile participante.

"Universitățile nu sunt măsurate într-un clasament de la 1 la 100, dar am marcat o gamă largă de domenii diferite, folosind 30 de indicatori diferiți", a declarat Androulla Vassiliou. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4005 secunde