Cine este omul anului în Forțele Navale

449
Cine este omul anului  în Forțele Navale - cineesteomulanuluiinfortelenaval-1393780368.jpg

Articole de la același autor

Concursul "Omul Anului în Forțele Navale" a ajuns la cea de-a patra ediție. Peste 60 de concurenți s-au înscris în competiție anul acesta, la cele nouă secțiuni. 
La secțiunea "Imaginea și vizibilitatea armatei și a Forțelor Navale", omul anului a fost desemnat cpd. cdor. Milu Zaharia. Timp de șase luni, a fost șeful de Stat Major al Grupării maritime permanente NATO numărul 2 - SNMG2. În tot acest interval de timp, și-a desfășurat activitatea la bordul navei comandant al grupării, ITS San Marco, aparținând Marinei Militare a Italiei, sub comanda contraamiralului Antonio Natale, arborând steagul României alături de cel al NATO, în nouă porturi din țări diferite, în Marea Mediterană, Marea Roșie și Oceanul Indian (Italia, Turcia, Dubai, Oman, Kenya, Tanzania, Seychelles, Madagascar, Djibouti). 
La secțiunea "Instrucție și Luptă", locul I a fost ocupat de cdor. Marian Marin. Timp de șase luni, acesta a executat o misiune în teatrul de operații din Afganistan în Comandamentul Forței Internaționale pentru Asistență de Securitate ISAF. Ofițerul a identificat, în permanență, soluții corespunzătoare pentru gestionarea situațiilor de criză și a incidentelor critice, contribuind la ridicarea performanțelor și a moralului colegilor. 
La secțiunea "Soldatul universal", primul loc a fost ocupat de lt. cdor. Mihai Ghibu, care a executat o misiune în Teatrul de Operații din Afganistan, pe parcursul căreia a coordonat întreaga activitate a Centrului de Operații, în vederea asigurării stabilității a trei provincii afgane. Pentru meritele obținute pe timpul misiunii, militarul a fost medaliat cu o medalie NATO, Medalia de Onoare a Statului Major General și cu Medalia de Onoare a Forțelor Navale Române. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Februarie 2014
Stire din Eveniment : Omul anului în Forțele Navale
Miercuri, 12 Februarie 2014
Stire din Eveniment : Zece ani de când avem fregate T22
Pagina a fost generata in 0.3927 secunde