ACCIDENT GRAV în Ungaria. TREI români morți

166
ACCIDENT GRAV în Ungaria. TREI români morți - accident-1377853930.jpg

Articole recomandate

UPDATE: Premierul Victor Ponta a anunțat că de la București va pleca un avion militar, pregătit pentru a acorda asistență medicală răniților. Împreună cu avionul MAPN va pleca și o echipă medicală, condusă de Raed Arafat. 


Trei persoane au murit într-un accident rutier care a avut loc în această dimineață pe autostrada M5, la aproximativ 25 de kilometri sud-vest de Budapesta, soldat cu 33 răniți, dintre care 18 grav, inclusiv 11 străini, între care cetățeni români, bulgari, sârbi și turci, relatează MTI. Treizeci și trei de persoane au fost rănite, dintre care 18 grav, a declarat Zsofia Nagy, o purtătoare de cuvânt a serviciului național ungar de salvare.

Accidentul a implicat un camion cu numere de înamtriculare în Ungaria, trei minibuze și cinci autoturisme cu persoane la bord. Cauza accidentului este face obiectul unei investigații, potrivit MTI. Circulația rutieră pe banda spre Budapesta de pe autostradă a fost închisă. Vehiculele care se îndreaptă spre capitala ungară sunt redirecționate spre autostrăzile 4 și 5.Mai multe persoane rănite, inclusiv cetățeni străini, se aflau în stare critică și erau supuși unor intervenții chirurgicale, scrie MTI, fără alte precizări. Între cele 11 persoane grav rănite se află români, bulgari, sârbi și turci, menționează agenția ungare de presă.
Din primele informații obținute de misiune, este vorba de 3 persoane decedate și 18 persoane rănite. Se pare că atât persoanele decedate, cât și cele rănite sunt cetățeni români.

Ambasada României a întreprins de îndată demersuri pe lângă autoritățile statului de reședință pentru a obține informații cu privire la acest eveniment nefericit.Consulul României la Budapesta și atașatul de interne se află în acest moment la locul accidentului, beneficiind de sprijinul autorităților ungare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4389 secunde