Activități ale jandarmilor cu ocazia Zilei de 9 Mai

316
Astăzi, cu ocazia zilei de 9 Mai, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, se organizează o serie de activități menite să marcheze acest moment important pentru istoria Europei în general (sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial; Ziua Europei) și Istoria Românilor în special (9 Mai 1877, proclamarea Independenței de Stat).
Manifestările dedicate acestui eveniment debutează la ora 8.30, cu o serie de expuneri privind semnificația acestei zile, prezentate cadrelor militare de la reședința unității și de la subunitățile din Constanța, Medgidia, Cernavodă, Neptun, Hârșova.
Tot astăzi, dar începând cu ora 11, un pluton format din 19 jandarmi participă la suita de manifestații din cadrul ceremonialului militar (gardă și defilare) organizate la Monumentul Independenței de Stat a României, de la Casa de Cultură.
Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța va depune o coroană de flori, în semn de cinstire a eroilor. De asemenea, preotul militar Laurențiu Cristinel Oprea va lua parte la oficierea slujbei religioase.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Constanța, maior Sorin Trancă, pentru buna desfășurare a acestor activități, 10 jandarmi ai IJJ Constanța asigură măsuri de ordine publică în locația menționată mai sus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4434 secunde