Activitati informativ-preventive desfasurate de catre politistii constanteni

136
Activitati informativ-preventive desfasurate de catre politistii constanteni - constanta-1651067582.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, 27 aprilie a.c., polițiștii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat activități informativ-preventive în Parcul Tăbăcariei din municipiul Constanța, cu privire la plecările deliberate ale minorilor de la domiciliul familial, având la bază diverse motive de nemulțumire, în vederea prevenirii disparițiilor de minori.
 

În acest context, poliţiştii au informat părinţii despre faptul că lipsa unei supravegheri adecvate sau neînţelegerile din cadrul familiei pot conduce către dispariţii în care sunt implicaţi minorii. Poliţiştii au oferit materiale informative şi au recomandat pe această cale părinţilor să comunice mai mult cu copiii lor, să-i supravegheze îndeaproape şi să acţioneze responsabil la semnalele pe care le dau aceştia prin comportamentul lor în această perioadă.


Totodată, polițiștii au discutat cu copiii despre siguranța acestora în mediul online. Astfel, conștientizarea riscurilor la care se expun pe internet, consecințele acțiunilor lor din mediul online (atât în calitate de victimă, cât și în calitate de autor), cunoașterea etapelor pe care trebuie să le urmeze atunci când devin victime, dar și care sunt acțiunile de pe internet care sunt pedepsite de lege au fost printre subiectele abordate de polițiștii constănțeni.


Poliștii le-au reamintit tinerilor că pot cere ajutorul autorităților când se confruntă cu astfel de situații.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3497 secunde