Acuzații de fals în acte și delapidare la patru primării din județul Constanța

605
Acuzații de fals în acte și delapidare la patru primării din județul Constanța - fondperchezitiiprimarii-1578513089.jpg

Articole de la același autor

Peste o sută de percheziții au avut loc, ieri, în primării și școli din 25 de județe și din București. În județul Constanța, mascații împreună cu polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice au descins în primăriile din Crucea, Corbu, Cogealac și Murfatlar. Potrivit anchetatorilor, din cercetări a reieșit că instituțiile vizate ar fi cumpărat, în mod fictiv, mobilier urban, și că ar fi plătit la suprapreț camere de supraveghere video montate în școli. 


Un amplu dosar penal, care vizează investigarea unor infracțiuni de amenințare, falsificare de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare și instigare la abuz în serviciu, este în atenția Direcției de Investigare a Criminalității Economice de la nivelul Poliției Române. Drept pentru care, ieri dimineață, oamenii legii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale au descins la 102 adrese, în special în sedii de primării și școli, dar și la societăți comerciale, din 25 de județe și din București. Prejudiciul în dosar a fost estimat la peste două milioane de euro, realizat prin infracțiuni de fals și de abuz în serviciu, au arătat anchetatorii. Percheziții au avut loc în județele: Olt, Vâlcea, Prahova, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Buzău, Ilfov, Brăila, Galați, Gorj, Hunedoara, Timiș, Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanța, Brașov, Argeș, Teleorman, Mehedinți, Ialomița, Arad și Giurgiu, precum și în București, la domiciliile unor persoane și la sediile unor societăți comerciale și instituții. 


În județul Constanța, perchezițiile au vizat primăriile din localitățile Crucea, Corbu, Cogealac și Murfatlar. Potrivit surselor noastre, oamenii legii au verificat actele, existând indicii privind achiziționarea de camere video de supraveghere la supra-preț, dar și privind achiziția fictivă de mobilier urban. 


"Din cercetări a reieșit că mai multe instituții din țară ar fi efectuat plata unor achiziții fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituției sau plata unor facturi pentru mărfuri supraevaluate, pentru care achiziția era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepții ale mărfurilor achiziționate. 


Aceste achiziții ar fi fost făcute de la diferite societăți comerciale care nu au personal angajat, sunt administrate de aceleași persoane fizice, au sediul social și domiciliul fiscal stabilite la adrese apropiate și care au înregistrat venituri doar din încasări de la unități administrativ-teritoriale, instituții de învățământ și alte instituții", au precizat reprezentanții Poliției Române. 
Gheorghe Alexa, primarul comunei Cogealac, a fost singurul edil care a putut fi contactat în contextul perchezițiilor de ieri. Acesta a arătat că achizițiile vizate de oamenii legii au fost realizate în perioada 2007 – 2011, înainte ca acesta să vină în fruntea administrației publice, refuzând să mai facă alte declarații. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Decembrie 2019
Stire din Eveniment : Tâlhar săltat de la domiciliu de mascați
Pagina a fost generata in 0.4834 secunde