Administrator de societate comercială cercetat pentru evaziune fiscală de peste 3 milioane de lei

288
Un bărbat de 34 de ani, din comuna constănțeană Cuza Vodă, este cercetat penal într-un dosar de evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, Ion M. a înființat în ianuarie 2011 o societate comercială fictivă, cu sediul social în comuna Castelu, scopul afacerii fiind de a se sustrage de la efectuarea verificărilor financiar-contabile.

În perioada ianuarie 2011 – mai 2012, societatea administrată de Ion M. a desfășurat activități de comerț cu deșeuri metalice destinate exportului prin porturile maritime românești. Operațiunile comerciale nu s-au regăsit în actele contabile, finalitatea acțiunii administratorului fiind aceea de a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, în valoare de 3.247.801 lei.

Polițiștii au depus la dosar probe din care reiese că banii obținuți din comerțul cu deșeuri metalice au fost folosiți de Ion M. în interes propriu.

Bărbatului i s-a întocmit dosar penal pentru evaziune fiscală, și folosirea cu rea credință, în interes propriu a creditului societății contrar intereselor acesteia, urmând să fie prezentat în fața magistraților. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 27 Iulie 2012
Stire din Eveniment : Incendiu pe Autostrada Soarelui
Pagina a fost generata in 1.2277 secunde