Aduceau țigări din Serbia cu ajutorul vameșilor români

321
Aduceau țigări din Serbia cu ajutorul vameșilor români - untitled-1588944545.jpg

Articole recomandate

Procurorii DIICOT au reținut vineri doi bărbați din Drobeta Turnu Severin, acuzați că aduceau din Serbia, cu un camion, țigări de contrabandă, ei fiind ajutați de vameși români și sârbi pentru a trece graniță în siguranță, conform digi24.ro.


Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii i-au reținut vineri, pe o perioadă de 24 de ore, pe inculpații D.M. și C.N., pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă și complicitate la infracțiunea de contrabandă.


În cauză s-a stabilit că, în perioada martie 2020 - mai 2020, inculpații D.M. și C.N., împreună cu un alt cetățean sârb, s-au constituit într-un grup infracțional organizat, ce avea ca scop săvârșirea unor infracțiuni de contrabandă.


Cetățeanul sârb procura țigările de contrabandă de pe teritoriul Serbiei, iar pentru introducerea acestora în România era folosit un autovehicul tip "camion" condus de către inculpatul C.N.


La grupul infracțional organizat au aderat și lucrători vamali din punctele de trecere a frontierei, atât din Serbia cât și din România, care aveau rolul de a asigura trecerea în condiții de siguranță a TIR-ului încărcat cu țigări de contrabandă.


După introducerea țigărilor în România, acestea erau preluate de inculpatul D.M., care se asigura că nu există filtre ale poliției și autovehiculul încărcat cu țigări poate circula fără a fi oprit pentru eventuale controale, dirijând totodată șoferul autovehiculului către locul de depozitare aflat în apropierea orașului Drobeta Turnu Severin, de unde țigările erau vândute către alți membrii grupării infracționale ce se ocupau cu comercializarea lor "en detail".


Joi, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinți, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Mehedinți și polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți, au efectuat 8 percheziții, în urma cărora au fost ridicate 110.697 pachete de țigări, provenind din contrabandă și două pachete din plastic conținând sumele de 190.835 euro și 10 000 lei, ce urmau a fi date de către inculpatul D.M., în schimbul țigărilor.


În cursul zilei de vineri, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Tribunalului Mehedinți cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4967 secunde