Afaceri necurate cu fonduri europene. Primar constănțean, trimis în judecată

430
3
Afaceri necurate  cu fonduri europene. Primar constănțean, trimis în judecată - primar-1444153886.jpg

Articole de la același autor

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanța au finalizat cercetarea în dosarul în care Iustin Nicolae Urdea este acuzat de două infracțiuni de abuz în serviciu și folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene. De asemenea, în același dosar este cercetat secretarul primăriei, Bogdan Voicu, pentru complicitate la cele două infracțiuni, dar și alte trei persoane, Elena Tambozi, Eugen Barbu și Vasile Cotin.

Oamenii legii spun că Urdea a obținut, prin fonduri europene, sume importante de bani și a prejudiciat bugetul Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice cu suma de 215.428,10 euro. Mai exact, în cadrul proiectului "Turism Transfrontalier pe bicicletă - pistă comună pentru pietoni și biciclete pe faleza Mării Negre în zona 2 Mai - Vama Veche - frontieră", acesta i-a atribuit contractul lui Vasile Cotin, administratorul unei societăți comerciale, fără respectarea prevederilor legale.

De asemenea, primarul a arătat Autorității de Management mai multe documente care nu erau reale.

"În baza acestor documente, unitatea administrativ - teritorială Limanu a obținut fonduri nerambursabile în cuantum de 413.641,31 de lei. Documentele respective au fost întocmite și semnate de inculpații Tambozi Elena, în calitate de proiectant al lucrărilor respective, Barbu Eugen, diriginte de șantier, și Cotin Vasile. Faptele descrise mai sus au avut drept consecință aplicarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a unei corecții financiare de 25% din valoarea contractului de lucrări, modificat prin actul adițional (reprezentând 116.258,73 euro și TVA în cuantum de 79.373,46 lei,), ce a determinat stabilirea în sarcina beneficiarului finanțării, respectiv a Consiliului Local al comunei Limanu, a unei creanțe bugetare de 68.427,19 euro, aferente contribuției U.E. la finanțarea proiectului, 92.012,03 lei, aferente contribuției publice naționale de la bugetul de stat, și TVA în sumă de 79.374,78 lei", spun procurorii DNA.

Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor Tribunalului Constanța și urmează să se stabilească primul termen al procesului. 

Comentează știrea

vaporeanu
7 octombrie 2015
job

Cea mai selecta oferta! Urgent avem nevoie de colaboratori part-time in cel mai select si mai serios program de castigat bani la domiciliu, in timpul liber. Cerem dorinta de a invata ceva nou si seriozitate. Oferim indrumare pas cu pas, instruire gratuita de cea mai buna calitate si contract care va garanta plata comisioanelor. Solicitati acum detalii la adresa de email :[email protected]

Billybum
17 iunie 2017
unzs079w

wh0cd5597758 buy revia online tadalafil advair albuterol buy albuterol robaxin

Billybum
3 august 2017
tuzxc0ml

wh0cd594597 tetracycline pills

Articole pe aceeași temă

Vineri, 18 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : DNA îl reclamă pe Ponta la CSM
Pagina a fost generata in 2.6677 secunde